diarriktes_albanoi_polygyros_20141215_01.jpg

Σπείρα Αλβανών διαρρηκτών είχε ρημάξει σπίτια κι αποθήκες στη Χαλκιδική. Η αστυνομία συνέλαβε πέντε από τα μέλη της σπείρας, ηλικίας από 24 έως 43 ετών και αναζητεί άλλα δύο.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμορία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Σύμφωνα με την αστυνομία, η επταμελής σπείρα διέπραξε κατά το τελευταίο τρίμηνο (Οκτώβριος – Δεκέμβριος), συνολικά 11 διαρρήξεις σε κατοικίες και τρεις σε αποθήκες, στην ευρύτερη περιοχή του Πολυγύρου Χαλκιδικής. Έκλεψαν μεγάλο αριθμό από ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, ρολόγια, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, εργαλεία και άλλα αντικείμενα, τα οποία αρχικά αποθήκευαν σε σπίτια που χρησιμοποιούσαν και στην συνέχεια μεταπωλούσαν, σε κλεπταποδόχους.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των μελών της σπείρας, βρέθηκε και κατασχέθηκε σημαντικός αριθμός κλοπιμαίων, όπου το μεγαλύτερο μέρος αυτών αποδόθηκε στους νόμιμους κατόχους του.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.