Σφοδρές αντιδράσεις, από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, στη συνέντευξη Σαμαρά. Για "κινδυνολογικό τυχοδιωκτισμό" κατηγορεί τον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ. Κοινούς στόχους ΣΥΡΙΖΑ - Κυβέρνησης βλέπει το ΚΚΕ. Αντιπολίτευση ο Σαμαράς, λέει το Ποτάμι.

Επίθεση στον πρωθυπουργό για το περιεχόμενο και τις θέσεις που ανέπτυξε στη συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «σε μια ύστατη προσπάθεια αποφυγής της διαφαινόμενης προσφυγής στις κάλπες ο πρωθυπουργός, μέσω της σημερινής του συνέντευξης, κατέφυγε σε έναν ακόμη κινδυνολογικό τυχοδιωκτισμό».

«Ο δημοκρατικός κόσμος» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ «εμβρόντητος, τον παρακολούθησε να απαντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και σε άλλους βουλευτές του, που δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν "παρών" σε περίπτωση που η Χ.Α. υπερψηφίσει τον κ. Δήμα. Τους ζητά, μάλιστα, όχι μόνο να μην ψηφίσουν "παρών", αλλά να βρουν "έναν λόγο παραπάνω" για να υπερψηφίσουν και αυτοί. Φαίνεται πως δεν πήγαν χαμένα τα τόσα χρόνια συνεργασίας του με τον κ. Μπαλτάκο!»

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναμένει «την εκ νέου τοποθέτηση του κ. Σταύρου Δήμα σε αυτό το ζήτημα καθώς και τις τοποθετήσεις κομμάτων, αλλά και βουλευτών ακόμα και της κυβερνητικής πλειοψηφίας».

Σχόλιο του ΚΚΕ για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά

«Όσοι μιλάνε για συναίνεση, είτε τώρα επενδύοντας στον φόβο (κυβέρνηση) είτε μετά τις εκλογές καλλιεργώντας ψεύτικες ελπίδες (αξιωματική αντιπολίτευση), στην πραγματικότητα έχουν ένα στόχο: να εγκλωβίσουν τον λαό στους ίδιους μονόδρομους της ΕΕ, του κεφαλαίου και των μνημονίων διαρκείας» τονίζει σε σχόλιό του το ΚΚΕ, με αφορμή τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στη ΝΕΡΙΤ.

Απέναντι στους εκβιασμούς και τις αυταπάτες ο λαός χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ, καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

Το σχόλιο των ΑΝΕΛ

«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη» αναφέρει σε ανακοίνωση το κόμμα των ΑΝΕΛ, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά.

«Δυστυχώς ο κ. Σαμαράς εμφανίσθηκε σε ρόλο αντιπολίτευσης» λέει το Ποτάμι

«Οι πολίτες περίμεναν να ακούσουν από τον πρωθυπουργό της χώρας ότι αναλαμβάνει κάποια νέα πρωτοβουλία για την άρση του αδιεξόδου. Δυστυχώς ο κ. Σαμαράς εμφανίσθηκε σε ρόλο αντιπολίτευσης στη σημερινή αντιπολίτευση» αναφέρει το Ποτάμι σε σχόλιο για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στη ΝΕΡΙΤ.

«Άλλος ένας λόγος» προσθέτει σχετική ανακοίνωση του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη«για να τελειώνουμε με ένα φθαρμένο σύστημα, εγκλωβισμένο στα αδιέξοδά του και να ενισχύσουν οι πολίτες τις δυνάμεις που θέλουν να τα αλλάξουν όλα, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την πατρίδα. Το Ποτάμι είναι η ελπίδα για μια άλλη Ελλάδα για αυτό βαθαίνει και πλαταίνει κάθε μέρα και περισσότερο».

«Η κινδυνολογία, βασικό πολιτικό όπλο της κυβέρνησης» λέει η ΔΗΜΑΡ

«Η ανάδειξη της κινδυνολογίας ως βασικού πολιτικού όπλου της κυβέρνησης δεν μπορεί να συσκοτίσει την πραγματικότητα. Αντιθέτως, βλάπτει τη χώρα» τονίζει η ΔΗΜΑΡ σε σχόλιο, με αφορμή τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την κοινωνία και την οικονομία είναι οι πολιτικές που τραυμάτισαν ανεπανόρθωτα την κοινωνική συνοχή και συντήρησαν την υφεσιακή ασφυξία» υποστηρίζει η Δημοκρατική Αριστερά, και επαναλαμβάνει ότι «οι βουλευτές της θα καταψηφίσουν και στην τρίτη ψηφοφορία, για την προεδρική εκλογή, την κυβερνητική πρόταση», «διαμηνύοντας ότι δεν προτίθενται να συμβάλουν στη συνέχιση και τη νομιμοποίηση των ασκούμενων πολιτικών».

Για «παραλήρημα» του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει λόγο η Σοφία Βούλτεψη

Για «παραλήρημα» του ΣΥΡΙΖΑ, που «και δεν κατάλαβε όσα είπε σήμερα ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη του και συνεχίζει το γνωστό υβρεολόγιο» κάνει λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, απαντώντας σε σχόλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη ΝΕΡΙΤ.

«Όποιος έχει μάτια βλέπει και όποιος έχει αυτιά ακούει.Τους διαβεβαιώνουμε ότι, ο λαός και μάτια έχει και αυτιά» σημειώνει η κ. Βούλτεψη.