«Φυσικά και το πιστεύω ότι θα επιστρέψει στη φυλακή, εάν παρακολουθήσει μαθήματα. Έχω την ηθική δέσμευση, σαν δικηγόρος, και μπορώ να το πω δημόσια. Αν θέλουν, και νομικά.
Ότι η πρωτοβουλία αυτή είναι για να σπουδάσει και όχι για να αποδράσει» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM ο συνήγορος του Νίκου Ρωμανού, Φραγκίσκος Ραγκούσης(φωτογραφία πάνω).


«Και το βραχιολάκι θα αποδεχθώ και ό,τι άλλο που υλοποιείται. Δεν έχουμε τέτοιες πολυτέλειες και είναι και το βραχιολάκι αποδεκτό από τον κ. Ρωμανό» σημείωσε. «Εμείς θέλουμε διέξοδο με την έννοια της ευθύνης. Δεν θέλουμε παρεμβάσεις που να πλήττουν το κύρος της Δικαιοσύνης, ούτε το κύρος της έννομης τάξης. Πιστεύουμε, όμως, ότι μέσα από τη νομιμότητα και τη διαφάνεια μπορούμε να περιμένουμε μία λύση ευνοϊκή και άμεση. Να πάρει την άδειά του, όπως προβλέπει ο νόμος και όπως τη σκεπτόταν όταν έδινε εξετάσεις. Έφτασε στο σημείο να γίνει μεταγωγή από τον Αυλώνα στον Κορυδαλλό. Γιατί έγινε αυτό, αν δεν ήταν να παρακολουθήσει μαθήματα;» πρόσθεσε ο κ. Ραγκούσης.

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση με Σαμαρά

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γιώργο Ρωμανό το πρωί, καθώς ο κ. Σαμαράς τού την αδυναμία της Πολιτείας να ικανοποιήσει το αίτημα του γιου του, Νίκου Ρωμανού, για κανονική φοίτηση στο ΤΕΙ Αθήνας εξέφρασε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τον πατέρα του νεαρού. 

«Σαν γονιός συμμερίζομαι την αγωνία για την υγεία του παιδιού σας, όμως ως πρωθυπουργός που σέβεται τη διάκριση των εξουσιών δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να παρέμβω στη Δικαιοσύνη» επισήμανε Αντώνης Σαμαράς, απευθυνόμενος στο Γιώργο Ρωμανό, πατέρα του απεργού πείνας κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνάντηση, που διήρκεσε περίπου είκοσι λεπτά, συμμετείχε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Στο αίτημα του πατέρα να δοθεί κάποια λύση, ο υπουργός Δικαιοσύνης τού ανέλυσε το νομικό πλαίσιο για υπόδικους και κατάδικους και τον νέο νόμο για την εξ αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων και του εξήγησε ότι δεν έχει θεσμικά τη δυνατότητα να παρέμβει στα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης. Ο κ. Ρωμανός δήλωσε ότι δεν βρέθηκε λύση, μέχρι στιγμής, στο πρόβλημα.

«Όσο περνούν οι μέρες, αυξάνονται οι πιθανότητες θανάτου του παιδιού μου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, κατά κύριο λόγο για την κυβέρνηση», ανέφερε από την πλευρά του στους δημοσιογράφους ο Γιώργος Ρωμανός.