samaras_deth_20140906_03.jpg

Στην κρισιμότητα της ψήφου για την εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας και την ευθύνη των βουλευτών, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ.

 

H συνέντευξη δόθηκε ενόψει της τρίτης ψηφοφορίας τη Δευτέρα το μεσημέρι, στη Βουλή και σ’ αυτήν, ο κ. Σαμαράς, τόνισε:

«Ο λαός δεν θέλει εκλογές. Κάνω τα πάντα για να βγει Πρόεδρος και να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές. Γιατί αυτό επιβάλλει το εθνικό συμφέρον και αυτό είναι το δικό μου χρέος. Φτύσαμε αίμα τα τελευταία χρόνια για να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια».

Υπογράμμισε, ακόμη, ότι: «Η άρνηση εκλογής Προέδρου σημαίνει πολιτικό εκβιασμό. Σημαίνει ότι όσοι το κάνουν, συντάσσονται με το δίδυμο Τσίπρα- Καμμένου. Κανένας βουλευτής δεν δικαιούται μετά να πει δεν ήξερα». Κι ο κ. Σαμαράς, επισήμανε: «Αν εκλέξουμε Πρόεδρο θα έχουμε σπρώξει τη χώρα έξω απ' την κρίση, αν δεν ψηφίσουμε Πρόεδρο, όλοι όσοι ψηφίσουν "παρών" θα έχουν την ευθύνη και θα τους θυμάται ο λαός και κυρίως η ιστορία».

O πρωθυπουργός έκανε λόγο για «θανάσιμους κινδύνους που περικλείουν ανόητα νταηλίκια και επικίνδυνοι σχεδιασμοί, που θα μας φέρουν σε σύγκρουση με τους εταίρους μας» και συμπλήρωσε: «Όσοι αυτά επιδιώκουν είτε είναι ανόητοι, είτε εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα».