«Με τον ίδιο αδίστακτο τρόπο που κυβερνήσανε, με τον ίδιο θα προσπαθήσουν να εμποδίσουν τη νίκη του λαού στις εκλογές της 25ης του Γενάρη» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας χθες βράδυ σε στελέχη του κόμματος.

«Όχι για να αποτρέψουν τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για να αποτρέψουν την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη Βουλή. Στόχος τους να αποτρέψουν τη δυνατότητά μας να έχουμε τα χέρια μας λυμένα για τους δύσκολούς και λεπτούς χειρισμούς στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους» επισήμανε ο κ. Τσίπρας για να συμπληρώσει ότι «για αυτό και θα εξαπολύσουν επίθεση κινδυνολογίας και τρόμου» και «θα στηρίξουν τις ελπίδες τους σε σχήματα που δημιουργήθηκαν πρόσφατα ή σε άλλα που θα δημιουργηθούν προκειμένου να αρδεύσουν τα χωράφια της μνημονιακής πολιτικής».

Αλλά, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, «έχουμε πλήρη επίγνωση ότι ακόμα κι αν φοράνε τη μάσκα του καινούργιου, εκπροσωπούν ό,τι πιο παλιό έχει το πολιτικό μας σύστημα. Τις δεσμεύσεις στη διαπλοκή που αποτελεί μια από τις βασικές παθογένειες και αιτίες της κρίσης».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε, πάντως, αισιόδοξος καθώς όπως είπε «αυτή τη μάχη ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει και μπορεί να την κερδίσει. Και θα την κερδίσει», καθώς όπως ανέφερε «έχουμε αυτοπεποίθηση, πίστη στις ιδέες και στο πρόγραμμά μας, εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού» και «το κυριότερο το δίκιο με το μέρος μας». Όμως, όπως σημείωσε, αυτό δεν σημαίνει ότι η εκλογική μάχη θα είναι εύκολη, καθώς το παλιό παντού και πάντα στην Ιστορία αντιστέκεται για να κρατήσει τα προνόμιά. Τόνισε, δε, ότι θα πουν «τερατώδη ψέματα για τον ΣΥΡΙΖΑ, τις προθέσεις, την πολιτική του και για το τι περιμένει τους Έλληνες αν δεν ψηφίσουν για άλλη μια φορά το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι μια κυβέρνηση της Αριστεράς θα συγκρουστεί με το κατεστημένο της διαφθοράς και της διαπλοκής, που στηρίζει το καθεστώς των μνημονίων, με πολιτικές και κύκλους που θεωρούν την εθνική μας κυριαρχία είτε περιορισμένη, είτε διαπραγματεύσιμη, αλλά και με συνήθειες ριζωμένες από το δικομματισμό, όπως το ρουσφέτι, ο χρηματισμός και ο νεποτισμός.
Από το ΑΜΠΕ