efimerides_05.jpg

Με μια ματιά τα βασικά θέματα των πρωτοσέλιδων των σημερινών (Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014) εφημερίδων:

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Προς εκλογές"

Η εφημερίδα γράφει "η ψυχρολουσία της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας (που προέβλεψε με ακρίβεια από χθες η «δημοκρατία») προκάλεσε κατήφεια στο Μαξίμου, αλλά και στις Κ.Ο. Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Και αυτό γιατί οι 160 που ψήφισαν στον Σταύρο Δήμα είναι πολύ μακριά από τους 180 που απαιτούνται, με αποτέλεσμα οι πρόωρες εκλογές να μοιάζουν σχεδόν αναπόφευκτες".

ΕΘΝΟΣ: "Με το βλέμμα στραμμένο στον 3ο γύρο"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με το βλέμμα στραμμένο στην τρίτη -και καθοριστική- ψηφοφορία της 29ης Δεκεμβρίου κινούνται από σήμερα τα κομματικά επιτελεία. Το χθεσινό αποτέλεσμα με τα 160 «ναι» στον Στ. Δήμα κάθε άλλο παρά βοήθησε ώστε να υπάρξει «καθαρή» εικόνα για το αν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αμερικανική «προφητεία» για το... τέλος της Ελλάδας!!!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ανατριχιαστικές λεπτομέρειες σε βιβλίο που κυκλοφόρησε το 1994"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αγώνας δρόμου για 20 βουλευτές σε 11 ημέρες"

Η εφημερίδα γράφει "το προφανές πολιτικό συμπέρασμα από τη χθεσινή πρώτη ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή είναι ότι η πιθανότητα για εθνικές εκλογές στις 25 Ιανουαρίου ισχυροποιείται".

ΕΣΤΙΑ: "Προβληματισμός για το «160»

Η εφημερίδα τονίζει ότι "κατά τη χθεσινή πρώτη ψηφοφορία στην Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, η μία και μοναδική υποψηφιότης του κ. Σταύρου Δήμα συγκέντρωσε μόλις 160 ψήφους".

Η ΑΥΓΗ: "Ηττα Σαμαρά"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "την αντίστροφη μέτρηση για το σύστημα Σαμαρά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό σήμανε το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αφού η κυβέρνηση δεν κατάφερε να αποσπάσει καν τη συναίνεση βουλευτών που καταμετρούσε στους «δεδομένους», πόσο μάλλον ελεύθερων σκοπευτών".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Ναυάγιο Σαμαρά"

Η εφημερίδα υποστηρίζει "σε πολιτικό αδιέξοδο η κυβέρνηση μετά το χθεσινό απογοητευτικό αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας με μόλις 160 θετικές ψήφους για τον Σταύρο Δήμα. Χωρίς κανένα χαρτί, ικανό να αλλάξει τα δεδομένα και να οδηγήσει στον στόχο των 180 είναι πλέον τόσο ο Αντ. Σαμαράς όσο και ο Ευαγγ. Βενιζέλος, ενώ εκλογές έδειξαν -εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ- Καμμένος και Κουβέλης".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "20 ψήφοι για Πρόεδρο ή κάλπες"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η επιλογή 20 βουλευτών από τους ανεξάρτητους και τους χώρους τωνΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ θα κρίνει κατά την τρίτη και καταληκτική ψηφοφορία της 29ης Δεκεμβρίου εάν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ «Βόμβα» στο μετρό από τον εργολάβο

Η εφημερίδα αναφέρεται στην αιφνιδιαστική κίνηση της κατασκευαστικής κοινοπραξίας, μία μέρα μετά την απόφαση του ΚΑΣ για τα αρχαία της Βενιζέλου. Όπως τονίζει “στον αέρα βρίσκεται πλέον το έργο του μετρό Θεσσαλονίκης, μετά τη χθεσινή απόφαση της αναδόχου κοινοπραξίας να καταθέσει αίτηση διάλυσης της σύμβασης”.

Ο ΛΟΓΟΣ: "Η πρώτη ψηφοφορία δείχνει εκλογές"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με τα θεωρεία της Ολομέλειας να είναι ασφυκτικά γεμάτα από κόσμο και το ενδιαφέρον ελληνικών και ξένων ΜΜΕ να έχει φτάσει στο «ζενίθ», ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα, κήρυξε την έναρξη της ψηφοφορίας για τον έβδομο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας στην περίοδο της Μεταπολίτευσης".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Την «επόμενη μέρα» ο λαός χρειάζεται πιο ισχυρό ΚΚΕ"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "την επόμενη μέρα από τις εκλογές, χρειαζόμαστε ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕπαντού, γιατί αποτελεί τον πραγματικό, γνήσιο αντίπαλο στα μονοπώλια, στην ΕΕ των μνημονίων διαρκείας, στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και είναι σταθερά στο πλευρό λαού και νεολαίας".

ΤΑ ΝΕΑ: "Προεδρική εκλογή 2014. Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πιο κοντά έφερε τις πρόωρες κάλπες η πρώτη ψηφοφορία της προεδρικής εκλογής, καθώς οι ψήφοι υπέρ του Σταύρου Δήμα ήταν μόλις 160, δηφλαδή 20 λιγότεροι από τους απαιτούμενους. "«Ναι» στον Δήμα ή εκλογές» είναι το μήνυμα του Μεγάρου Μαξίμου".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Μαγειρείο για είκοσι"

Η εφημερίδα γράφει ότι "η πολιτική αριθμητική, όπως και να γίνουν οι προσθαφαιρέσεις, είναι αμείλικτη για τον Σαμαρά και οι 180 δεν μαζεύονται στην τρίτη ψηφοφορία παρά μόνον εάν κάνουν διπλή κυβίστηση, κοινώς «κωλοτούμπα», και ταυτοχρόνως «διαλυθούν» οι γραμμές των ΑΝΕΛΛ και της ΔΗΜΑΡ".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Όχι στα αντιβιοτικά για γρίπη και κρύωμα

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αυτοί οι τύποι φαρμάκων είναι εντελώς αναποτελεσματικοί για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος και της γρίπης. Όχι μόνο δεν είναι αποτελεσματικά τα αντιβιοτικά, αλλά συμβάλλει στο πρόβλημα της ανθεκτικότητας των μικροβίων στα αντιβιοτικά, που περιγράφεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως μία από τις τρεις πρώτες παγκόσμιες απειλές για την ανθρώπινη υγεία.

ESPRESSO: Ντούβλη υποψήφια για Όσκαρ

Η εφημερίδα αναφέρεται στην πορνοστάρ Μαριάννα Ντούβλη, που έπαιξε σε μεξικάνικο πορνό και είναι υποψήφια για τα αντίστοιχα βραβεία της βιομηχανίας πορνοταινιών. Ε, πλέον, μπορούμε να νοιώθουμε εθνικά υπερήφανοι…

Kontranews: "Πανωλεθρία αντί για 170 μάζεψαν μόνο 160 "

Σύμφωνα με την εφημερίδα "κατέρρευσε με πάταγο η γιγαντιαία επιχείρηση κινδυνολογίας, εκβιασμών και εξαγοράς βουλευτών που είχαν στήσει οι ξένοι τοκογλύφοι και οι ντόπιοι δοσίλογοι, στην εναγώνια προσπάθειά τους να χειραγωγήσουν τις πολιτικές εξελίξεις και να ολοκληρώσουν την παράδοση της χώρας στην τρόικα, τους δανειστές και το Βερολίνο".

Star Press: Με χάπια και ναρκωτικά ξάφριζαν ηλικιωμένους

Η εφημερίδα αναφέρεται στη δράση δυο γυναικών (είναι αδελφές) οι οποίες έμπαιναν σε νοσοκομεία, κέρδιζαν την εμπιστοσύνη ηλικιωμένων και, αφού τους έδιναν υπνωτικά, “ψείριζαν” τα πορτοφόλια τους.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μήνυμα για συναίνεση"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με ένα αποτέλεσμα που στέλνει σαφές μήνυμα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση να υπάρξει συνεννόηση ενόψει της τρίτης καθοριστικής ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, «απάντησαν» οι βουλευτές στο κλίμα πόλωσης των τελευταίων ημερών".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πίεση για νέες πρωτοβουλίες έφερε η πρώτη ψηφοφορία"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε αναζήτηση πολιτικών πρωτοβουλιών βρίσκεται από χθες η ηγεσία της κυβέρνησης, καθώς το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας (160 «υπέρ» έναντι 135 «κατά» της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα) δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί και σε κάθε περίπτωση θεωρείται ότι δεν δημιουργεί πολιτική δυναμική, ικανή να οδηγήσει σε τελεσφόρα εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στις 29 Δεκεμβρίου".