XYTA Mauroraxis.jpg

Στήνει… κάλπες, πρωί – πρωί, η Νέα Δημοκρατία. Οι γαλάζιοι αιρετοί της αυτοδιοίκησης αποφασίζουν, σε λίγο, σε παραλιακό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, ποιος θα είναι αυτός που θα διεκδικήσει τον ΦοΔΣΑ.

 

Ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας, είναι η συνέχεια του οργάνου που διαχειρίζεται τα σκουπίδια της περιοχής. Σε αυτόν εντάσσεται κάθε έργο που αφορά τα απορρίμματα, από τα περίφημα –και αμφιλεγόμενα- εργοστάσια καύσης απορριμμάτων, τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης (φωτογραφία) έως τις –μεγάλες πληγές- χωματερές… Ως τώρα, πρόεδρος ήταν ο –επίσης- “γαλάζιος”, Μιχάλης Γεράνης, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πυλαίας – Χορτιάτη.

Της “γαλάζιας” παράταξης των αιρετών ηγείται ο δήμαρχος Μενεμένης – Αμπελοκήπων Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος πρόσφατα αναδείχθηκε πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. Έχει να αντιμετωπίσει μια “μίνι” κρίση, αφού εκτός του κ. Γεράνη, που εξέφρασε την επιθυμία να συνεχίσει το έργο του, υποψηφιότητα δήλωσε με ανοικτή επιστολή και ο Δημήτρης Κούβελας, γιος του πρώτου δημάρχου που “έσπασε” το μπλοκ της κεντροαριστεράς στο δήμο Θεσσαλονίκης Σωτήρη, πρώην υπουργού, αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, εκλεγμένος με την παράταξη “Εντάξει” του πρώην υπουργού, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον κεντρικό δήμο, Σταύρου Καλαφάτη.

Τις διαφορές θα… λύσει η κάλπη. Οι δυο υποψήφιοι φέρεται να έχουν δεχτεί “συμφωνία κυρίων”, η οποία λέει ότι όποιος αναδειχτεί στην ενδοπαραταξιακή κάλπη, θα είναι και ο υποψήφιος στην κάλπη του ΦοΔΣΑ.

Κοντός ψαλμός… αλληλούια.