australia_hostages_sydney_20141215_01.jpg

Άνθρωποι εθεάθησαν να βγαίνουν τρέχοντας από το καφέ που πολιορκείται από την αστυνομία στο Σίδνεϊ μετά τη σύλληψη εκεί ομήρων, σύμφωνα με εικόνες που μεταδίδει ζωντανά το τηλεοπτικό δίκτυο Channel 7.

 

Οι εικόνες δείχνουν μικρό αριθμό ανθρώπων, τρεις σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, να βγαίνει τρέχοντας από το καφέ Lindt. Ανάμεσά τους υπάρχει ένας που φοράει ποδιά του Lindt, ενώ ένοπλοι αστυνομικοί έχουν μετακινηθεί πλησιέστερα στην πόρτα.

australia_hostages_sydney_20141215_02.jpg

Οι όμηροι φαίνεται πως βγήκαν από μια πλευρική πόρτα του καφέ, όπου πριν από έξι ώρες άρχισε το επεισόδιο. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, οι όμηροι αυτοί, που είναι πέντε στον αριθμό, κατάφεραν να διαφύγουν την ώρα της διαπράγμάτευσης της αστυνομίας με τον άγνωστο.

australia_hostages_sydney_20141215_03.jpg

Ο αγνωστος δράστης κρατάει άγνωστο αρθμό ομήρων μέσα στο Lindt Chocolate Cafe στην Μάρτιν Πλέις, μια πεζοδρομημένη πλατεία στην επιχειρηματική συνοικία του Σίδνεϊ, ανακοίνωσε η αστυνομία. Πάντα σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο άγνωστος κρατά καραμπίνα, μια ματσέτα και είναι ζωσμένος με “κάτι που φαίνεται σαν βόμβα”…

australia_hostages_sydney_20141215_04.jpg

Η τοπική τηλεόραση έδειξε εικόνες στις οποίες όμηροι κρατούσαν μια μαύρη σημαία με λευκή αραβική επιγραφή σε παράθυρο του καταστήματος.


Οι φωτογραφίες είναι από την dailymail.co.uk