Νέα επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως μετά το μεσημέρι, στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και από τις βραδινές ώρες στο Βόρειο Αιγαίο, περιμένουμε σήμερα Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014. 

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες βροχές τοπικού χαρακτήρα. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν και πάλι τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως στη Δυτική και Νότια Ελλάδα. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 18 στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 16 βαθμούς στην Ήπειρο, από 12 έως 20 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, και από 13 έως 18 βαθμούς στα νησιά Αιγαίου, αλλά στα Δωδεκάνησα και τοπικά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα βορειότερα τμήματα του Αιγαίου θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και στο υπόλοιπο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Ασθενείς έως μέτριοι άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.


Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού 

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά του νομού, οπού το βράδυ θα ενταθούν και θα σημειωθούν και καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4, που το βράδυ θα ενισχυθούν τοπικά στα 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, οι οποίες από το απόγευμα στα δυτικά θα ενταθούν. τη νύχτα στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί. Βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές οι οποίες μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές αρχικά στη Θεσσαλία και αργότερα στην κεντρική Στερεά. τα φαινόμενα το βράδυ στα βόρεια θα ενταθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε ανατολικούς με τάση ενίσχυσης το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ που αργότερα θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.