Συνολικά μέτρα, για να αντιμετωπίσουν περιπτώσεις πλημμυρών, ζήτησαν Πρόεδροι και εκπρόσωποι των έντεκα  Τ.Ο.Ε.Β. Ημαθίας, Πέλλας, οι οποίοι πήραν μέρος σε σημερινή σύσκεψη με τους αντιπεριφερειάρχες Πέλλας και Ημαθίας, για το θέμα της Τάφρου 66 και των έργων στο Λουδία.

Όλοι τους εξέφρασαν την ανάγκη υλοποίησης συνολικού σχεδιασμού και πραγματοποίησης παρεμβάσεων για την επίλυση του προβλήματος που, κάθε φορά επιτείνεται λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στις ιδιοκτησίες των αγροτών, έχοντας και περιβαλλοντικές επιπτώσεις στο τοπικό οικοσύστημα.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θ. Θεοδωρίδης μίλησε για αντιπλημμυρική θωράκιση της Αλμωπίας με έργο συνολικού προϋπολογισμού 10.800.000,00 €, το οποίο εκτελείται. Ο δε αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Κ. Καλαϊτζίδης μίλησε για ανεπαρκείς αντιπλημμυρικές και αποστραγγιστικές υποδομές και απευθύνθηκε σε κάθε αρμόδιο της περιφερειακής και κεντρικής διοίκησης για την άμεση λήψη σωστικών μέτρων για τις πρόσφατες καταστροφές, παράλληλα με τις επιλογές μακροχρόνιου σχεδιασμού...

Στη σύσκεψη, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν ο διευθυντής της Διεύθυνσης Έργων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Δ6) της γενικής γραμματείας Δημοσίων Έργων του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Αντώνης Κοτσώνης, ο τεχνικός σύμβουλος του υπουργείου κ. Άνθιμος Σπυρίδης, το στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Ύδρευσης, Αποχέτευσης και Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης κ. Νικόλαος Μούκος, το στέλεχος του υπουργείου κα. Μαρία Δουβίκα και άλλοι. 

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες ζήτησαν από τους αιρετούς να εκπονηθούν (ή αν υπάρχουν ήδη να σταλούν στο Υπουργείο) μελέτες με μακροχρόνιο ορίζοντα για την εξυγίανση του ποταμού Λουδία, της Τάφρου 66 και των παρακείμενων περιοχών. Από την πλευρά τους οι δύο αντιπεριφερειάρχες είπαν ότι θα προσπαθήσουν να εντάξουν τα έργα στη νέα προγραμματική περίοδο.