16122006317.jpg
Με μια ματιά, οι πιο σημαντικές εκδηλώσεις που οργανώνονται σήμερα, Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014,από διάφορους φορείς, στη Θεσσαλονίκη:

 

10:00-22:00

Στην πλατεία Αριστοτέλους, μεταξύ των οδών Ερμού και Βασ.Ηρακλείου, Χριστουγεννιάτικη αγορά από την «Αμυμώνη – Σύλλογος Θεσσαλονίκης».

10:00-18:00

Στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, συλλογή τροφίμων για την ενίσχυση των κοινωνικών δράσεων που στηρίζουν άπορες οικογένειες σε συνεργασία με το τηλεοπτικό σταθμό MEGA, με τίτλο: «Νοιάζομαι – Μοιράζομαι».

11:00

Από την κεντρική πλατεία Επταλόφου, καταλήγοντας στη πλατεία Τσομπάνογλου στη Μενεμένη, αναβίωση του Θρακικού εθίμου της Καμήλας με τραγούδια και χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μανδρακιωτών Θεσσαλονίκης «Ο Βιότοπος». 

11:00-14:00

Στην πλατεία Αριστοτέλους συλλογή παιχνιδιών και ρούχων για την ενίσχυση κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων και για παιδιά που φιλοξενούνται σε ιδρύματα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Όλοι μαζί για το παιδί». Συμμετέχει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου. Διοργάνωση από την Εθνική Τράπεζα και το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

11.00 Οι απεργοί  της Coca Cola της Θεσσαλονίκης θα στολίσουν σε ειδική εκδήλωση το χριστουγεννιάτικο δένδρο μπροστά στο χώρο του εργοστασίου στη Νέα Ραιδεστό. Το δένδρο είναι προσφορά κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι συμπαραστέκονται στον αγώνα των απεργών.  Οι προσερχόμενοι μπορούν να συμβάλουν στη γιορτή με  τα  δικά τους χριστουγεννιάτικα  γλυκά  και  λοιπά  εδέσματα.
13.30 Εκπρόσωποι του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης και του 4ου THESSALONIKI FOOD FESTIVAL θα προσφέρουν πακέτα με χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα στα παιδιά που φιλοξενούνται στο Ορφανοτροφείο Θηλέων «Η Μέλισσα».

18:00

Στην πλατεία Αριστοτέλους, εορταστική φωταγώγηση της πλατείας. Μουσικοθεατρικό πρόγραμμα με τη Φιλαρμονικη Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και την Ορχήστρα Πνευστών του Κρατικό Ωδείου Θεσσαλονίκης. Συναυλία της Χορωδίας του Ωδείου «Φίλιππος Βέροιας». Ορχήστρα σαξοφώνων Δημοτικού Ωδείου Θέρμης Κου – κλουξ – σαξ, με τη συμμετοχή του Δημοτικού Κέντρου Μουσικής και Χορού Θεσσαλονίκης, με οργανωτή το Δήμο Θεσσαλονίκης.

18:00

Στο Βιβλιοπωλείο «ΙΑΝΟΣ», στην Αριστοτέλους, εκδήλωση του Μίμη Ανδρουλάκη , με αφορμή το νέο του βιβλίο «Αλλέγκρα». Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το λογοτέχνη Γιώργο Σκαμπαρδώνη.

19:30

Στο φουαγιέ του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, συναυλία νέων καλλιτεχνών. Ερμηνεύουν: Μαρία Τσόγια – Ραζάκοβα (βιολί), Θεοδοσία Δημητρακίδου (σοπράνο), Δημήτρης Μήτρου (Βαρύτονος), Ειρήνη Στάιου (σοπράνο). Από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσαλονίκης σε συνεργασία με το Ρωσικό Κέντρο θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ρωσίας.

20:00

Στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», Μεταμορφώσως 7, στην Καλαμαριά, Συναυλία «Χριστουγεννιάτικη Νύχτα» για τα ανθρώπινα δικαιώματα, υπό τη διεύθυνση του Κωστή Παπάζογλου. Από το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμαριάς.

20:30

Στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (στην οδό Αγίου Δημητρίου), συναυλία μουσικής δωματίου με το σύνολο Art Various με έργα: Handel, Tschaikowsky, Dvorak, Glinka, Brahms, υπό την αιγίδα του συλλόγου Αποφοίτων ΑΠΘ. Συμμετέχει η χορωδία «Αρμονία», υπό τη διεύθυνση του Νίκου Κυριακού. Τιμή εισόδου: 7€. Από το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ.