Τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της ελληνικής οικονομίας με αφορμή την κρίση των τελευταίων ημερών έκρουσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.


Ο κ. Στουρνάρας κάλεσε τους βουλευτές να συνεκτιμήσουν στις αποφάσεις τους, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τον άμεσο κίνδυνο που ελλοχεύει.

Ο κ. Στουρνάρας μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας σε εκδήλωση προς τιμήν του Ξενοφώντα Ζολώτα με αφορμή τη συμπλήρωση 110 ετών από τη γέννησή του επεσήμανε στο ακροατήριό του ότι η κρίση των τελευταίων ημερών λαμβάνει σοβαρές διαστάσεις και υπογράμμισε ότι «η ρευστότητα στην αγορά μειώνεται με ταχύ ρυθμό».

Ακόμη είπε πως ο κίνδυνος ανακοπής της αναπτυξιακής πορείας που μόλις ξεκίνησε, αλλά και ο κίνδυνος μίας ανεπανόρθωτης βλάβης της ελληνικής οικονομίας είναι μεγάλος.

Επίσης απηύθυνε μήνυμα στα πολιτικά κόμματα τα οποία όπως είπε «πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα ευημερήσει μόνο ως μέλος της Ευρωζώνης και της Ε.Ε» καλώντας τα να συνεννοηθούν ώστε να προχωρήσουν οι λίγες ακόμα μεταρρυθμίσεις που απομένουν προκειμένου να δέσουν με τρόπο που δεν επιτρέπει οπισθοδρόμηση, τόσο η δημοσιονομική σταθερότητα όσο και η οικονομική ανάπτυξη».

Οι αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η παρέμβαση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.


«Προφανώς ο κ. Στουρνάρας, έχοντας την ευθύνη του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, όταν προβαίνει σε τέτοιου είδους δηλώσεις, έχει στο νου του τις κινήσεις και τους σχεδιασμούς του πρωθυπουργού» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.