Μία συναυλία χωρίς μουσικά όργανα, με τον ήχο να παράγεται από τα σώματα των  ίδιων των συντελεστών της, θα δώσει το Σύνολο Κρουστών του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.


Η παράσταση, με τίτλο «Η ζωή μέσα», που παρουσιάζεται  την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου, στις 21.00, στο θέατρο Άνετον (Παρασκευοπούλου 42) σε συνεργασία με τη Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014, είναι ιδιαίτερα πρωτότυπη:  Στη σκηνή τοποθετούνται σε μισοφέγγαρο 24 καρέκλες με επίκεντρο το στρώμα του κοιμωμένου. Γύρω από αυτό δομείται η παράσταση. 

Τους  φοιτητές από τα σύνολα κρουστών, του αυτοσχεδιασμού και της ειδίκευσης των κρουστών οργάνων διδάσκει ο συνθέτης και επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Αναστάσιος Βασιλειάδης.

«Ουσιαστικά υιοθετείται  ένα πλαίσιο, εν προκειμένω το ασυνείδητο (η βασιλική οδός των ονείρων) για να πρωταγωνιστήσει επί σκηνής. Πρωταγωνιστής λοιπόν ο ύπνος. Ότι ακούγεται και φαίνεται  είναι δράση των επιθυμιών και εμπειριών που χάραξαν την ύπαρξή μας μέσα από την ατμόσφαιρα του ονείρου», εξηγεί ο κ. Βασιλειάδης. 

Ο  κοινός  παρανομαστής των διαφορετικών συνόλων είναι οι   «τεχνικές παράστασης» που έχει ως βάση την συνέργεια των τεχνών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.