Συνεχίζονται οι καταλήψεις κτιρίων ως κίνηση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό, ο οποίος συνεχίζει, για 26η μέρα την απεργία πείνας, ζητώντας να φοιτήσει στην πανεπιστημιακή σχολή που έχει περάσει.


Από χθες βράδυ, τελεί υπό κατάληψη το κτίριο της ΓΣΕΕ, από τριάντα άτομα, ως «ένδειξη αλληλεγγύης», όπως ανέφεραν, στον Νίκο Ρωμανό. 

Συνεχίζεται επίσης, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, η κατάληψη του κτιρίου Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από ομάδα φοιτητών. 

Υπό κατάληψη τελεί και το κινηματοθέατρο «Ολύμπιον». Το κτίριο, που βρίσκεται στην Πλατεία Αριστοτέλους, κατέλαβαν χθες το μεσημέρι άτομα που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο. 

Επίσης, υπό κατάληψη παραμένει και το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου της Πάτρας, στο κέντρο της πόλης.

Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται σήμερα η κατάληψη στο δημαρχείο Ηράκλειου από ομάδα ατόμων που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον απεργό πείνας.

Εν τω μεταξύ, σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει η υγεία του Ν. Ρωμανού. Στο ιατρικό δελτίο που εξέδωσε χθες το Γενικό Κρατικό νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» για την πορεία της υγείας του και υπογράφει ο διοικητής του νοσοκομείου Χ. Τσάμης αναφέρεται: 

«Το απόγευμα της 25ης ημέρας απεργίας πείνας ο νοσηλευόμενος Νίκος Ρωμανός, παρουσίασε λιποθυμικό επεισόδιο το οποίο ανατάχθηκε με την παρέμβαση των θεραπόντων ιατρών. Ο ασθενής υποβάλλεται σε εργαστηριακό έλεγχο για την τεκμηρίωση της κατάστασής του».