iera_mitropoli_thessalonikis_01.jpg

Με μια ματιά οι πιο σημαντικές σημερινές (Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014) εκδηλώσεις που διεξάγονται στη Θεσσαλονίκη.

 

Αναλυτικά:

09.30

Εργαζόμενοι από το Θεαγένειο Νοσοκομείο αναμένεται να διαμαρτυρηθούν στο Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου στην οδό Φράγγων.

10:30

Στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α.), αμφιθέατρο ΙΙ, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, 3η Ημερίδα του έργου: «ENERGY WASTE», με θέμα: «Εναλλακτικές Μορφές Διαχείρησης και Ενεργειακής Αξιοποίησης Απορριμάτων. Αποτελέσματα του έργου ENERGY WASTE».Χαιρετίζουν: Παπάς Θεοφάνης, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Περιβάλλοντος – ΠΚΜ και Κυρίζογλου Λάζαρος, Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Θεσσαλονίκης Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά. Δοξολογία - Επίσημος εορτασμός της μνήμης των «Αγίων Τριών εν καμίνω Παίδων» Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Χαριλάου, στο 6ο ΚΑΠΗ, Στεφ.Νούκα 10, Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τη συμμετοχή του παιδικού σταθμού Χαριλάου.

11:00

Στο κτίριο Βιέννη της Θεσσαλονίκης, αίθουσα εκδηλώσεων, Εγνατία 2-4. Ημερίδα με θέμα: «Νέοι & Διαδίκτυο», υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Χαιρετίζουν: ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.Άνθιμος, ο οποίος θα τιμηθεί από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ και ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

Συνέντευξη Τύπου στο ΕΚΘ δίνουν οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ.

11.30

Συνέντευξη Τύπου των πρυτανικών αρχών και του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού για το μέτρο της Διαθεσιμότητας.

12:00

Στην Τούμπα, στο 11ο ΚΑΠΗ, Ολυμπίας και Ιφιγένειας 2. Συναυλία με χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια με τη συμμετοχή μαθητών του 77ου Δημοτικού Σχολείου. Από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του Δήμου Θεσσαλονίκης 2313317169

Στο 30ο Δημοτικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων 20. Εορταστική εκδήλωση με τη συμμετοχή της χορωδίας του 9ου ΚΑΠΗ.

Στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη, Εθνικής Αμύνης 27. Εκδήλωση με αφορμή τη νέα δισκογραφική δουλειά του συνθέτη Γιώργου Καζαντζή «Μικρή Σουίτα» με μελοποιημένη ποίηση της Κικής Διμουλά. Ομιλητές: Έλλη Χρυσίδου, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας, Λόλα Τότσιου, Διευθύντρια Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, και οι συγγραφείς Γιώργος Κορδομενίδης και Τέλλος Φίλης.

13.00

Συνέντευξη Τύπου του Σωματείου Εργαζομένων στο ΚΘΒΕ, στο Βασιλικό Θέατρο.

15.00

Μέλη Κινήσεων Πολιτών θα διαμαρτυρηθούν στα δικαστήρια ενάντια στους πλειστηριασμούς ακινήτων.

15:30

Στο ξενοδοχείο HYATT REGENCY, Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Παρουσίαση δράσεων του οργανισμού και επίδειξη από σχεδιαστές μόδας. Από τον Οργανισμό Make – A – Wish (Κάνε – Μια – Ευχή Ελλάδος).

17:30

Στο «ΟΛΥΜΠΙΟΝ», εκδήλωση – ανοιχτή συζήτηση με τίτλο: «Διαχείρηση του δημόσιου χώρου της Νέας παραλίας Θεσσαλονίκης». Από το Σύλλογο Πολιτών «Φίλοι της Νέας Παραλίας».

18:00

Οργανώσεις της Αριστεράς θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο Άγαλμα του Βενιζέλου με αφορμή την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ημερίδα με θέμα: «Δίκτυο Συνεργασίας για την Πράσινη Απασχόληση», ενταγμένη στο Σχέδιο Δράσης «Ανακύκλωση – Τοπική Ανάπτυξη και Απασχόληση στη Θεσσαλονίκη».

20:00

Στην CASA BIANCA – Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, Βασ.Όλγας 180 και Θεμ.Σοφούλη, εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο: «Ένας περίπατος στην πόλη – 3 τόποι – 11 φωτογράφοι».

Στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης, Βας.Όλγας 68, μουσικοθεατρική παράσταση «Τα Χριστούγεννα του κυρ-Αλέξανδρου», με δραματουργική επεξεργασία – μουσική του Αλέξανδρου Τριανταφύλλου. Θα διαβαστούν υπό τους ήχους της φυσαρμόνικας χριστουγεννιάτικα διηγήματα του λογοτέχνη. Είσοδος: 5€

21:00

Στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Χριστουγεννιάτικη συναυλία της ορχήστρας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με έργα Corelli, J.Strauss και χριστουγεννιάτικες μελωδίες.