Φειδωλή στις δηλώσεις της σχετικά το πρόσωπο που θα προταθεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας εμφανίστηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σ. Βούλτεψη.


Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δε θα υπάρξει διάγγελμα του Πρωθυπουργού σήμερα, ούτε θα δοθεί το όνομα του υποψηφίου Προέδρου εντός της ημέρας.

Εξηγώντας το σκεπτικό της κυβέρνησης σχετικά με την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών, η κ. Βούλτεψη δήλωσε στον Ant1 ότι «δεν μπορούσε να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση της διαρκούς υπονόμευσης των διαπραγματεύσεων».

Ερωτηθείσα εάν θα υπάρξει απόψε διάγγελμα του Πρωθυπουργού είπε ακόμη ότι δεν «δεν υπάρχει προγραμματισμός για κάτι τέτοιο», ενώ εμφανίστηκε βέβαιη ότι θα βρεθούν οι 180 βουλευτές που θα ψηφίσουν για την ανάδειξη νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. «Θα υπάρξει οπωσδήποτε ο αναγκαίος αριθμός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας αργότερα στο Mega η κυβερνητική εκπρόσωπος επεσήμανε ότι δεν έχει σημασία εάν το πρόσωπο που θα προταθεί θα είναι πολιτικό ή εξωκοινοβουλευτικό. «Δεν έχει αυτό σημασία. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να ενώνει το έθνος. Και αυτός που δεν είναι πολιτικός, όταν αναλαμβάνει ένα αξίωμα καθίσταται πολιτικός. Το ζήτημα είναι να μπορέσουμε να βγούμε από την περιπέτεια», πρόσθεσε.

Δεν παρέλειψε ακόμη να ασκήσει κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση, την οποία κατηγόρησε ότι υπονομεύει της προσπάθειες της χώρας. «Τελειώνουν οι ημερίδες για τον ΣΥΡΙΖΑ, τελείωσαν τα λόγια», σημείωσε.