paralia_08.JPG

Με… ανοικτό στόμα άφησε όσους συμμετείχαν σε ημερίδα – ανοικτή συζήτηση των Φίλων της Νέας Παραλίας, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς:

 

«Το θέμα της συντήρησης του δημόσιου χώρου και των κτιρίων δεν είναι στην αγωγή της δημόσιας υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η πολυπλοκότητα των δομών του δήμου, με τις πολυδιασπασμένες διευθύνσεις, όπου η δεξιά δεν ξέρει τι κάνει η αριστερά, μας έχει οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση», και πρόσθεσε:

«Κάναμε έργα χωρίς να βλέπουμε πίσω μας. Και αυτό έγινε και επί των ημερών μας. Δεν έχουμε την κουλτούρα της συντήρησης. Μπάζει η Δημοτική Βιβλιοθήκη γιατί δεν έχει πάει κανείς 15 χρόνια να τη συντηρήσει».

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι όταν λέει ο δήμος ότι είναι ανίκανος να συντηρήσει τα σιντριβάνια της νέας παραλίας, το εννοεί! «Υπάρχει ανικανότητα. Δεν μπορούμε να καθαρίσουμε γιατί δεν έχουμε αντι-γκράφιτι και διότι έχουμε κάτι τρίκυκλα τα οποία είναι πεπαλαιωμένα. Αυτή είναι η πραγματικότητα», είπε.

Η συζήτηση ήταν για την αποκαρδιωτική εικόνα που παρουσιάζει το «κόσμημα» της Θεσσαλονίκης, η νέα παραλία, μόλις ένα χρόνο μετά τη συνολική παράδοσή της στους κατοίκους. Ο πρόεδρος του συλλόγου και αρχιτέκτων του έργου, Πρόδρομος Νικηφορίδης, έκανε λόγο για κακοτεχνίες κι έλλειψη συντήρησης, τονίζοντας ότι «δεν δικαιολογείται να έχουν ξοδευτεί τόσα χρήματα για εγκαταστάσεις και να ρημάζουν».

Να σημειωθεί ότι παρόμοια θέση είχε πριν μερικές ημέρες και ο επικεφαλής των εθελοντών που δημιούργησαν το Πάρκο της Ρόδας, στην περιοχή Ξηροκρήνης, όταν επισκέφθηκε το χώρο, με άλλους εθελοντές, μετά δυο χρόνια από τη δημιουργία του, για να τον καθαρίσουν.