alisides_03.jpg

Χιόνια , χαμηλές θερμοκρασίες -το θερμόμετρο έπεσε κάτω από το μηδέν ακόμα και την πόλη της Θεσσαλονίκης σήμερα τα ξημερώματα- συνθέτουν το απόλυτα «εορταστικό» σκηνικό του καιρού που επικρατεί στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

Χιονίζει από χθες τη νύχτα σ’ ολόκληρο το νομό Φλώρινας αλλά και στις πόλεις της Έδεσσας , της Καστοριάς και της Κοζάνης (από το μεσημέρι σήμερα).

Οι θερμοκρασίες σ΄ ολόκληρη σχεδόν την κεντρική και δυτική Μακεδονία έπεσαν από τα ξημερώματα κάτω από το μηδέν (-5 στη Φλώρινα,-4 στα Γρεβενά, -3 στην Καστοριά και την Κοζάνη, - 2 στο Κιλκίς , -1 στη Θεσσαλονίκη).

Η ισχυρή χιονόπτωση της νύχτας αλλά και ο παγετός που επικρατεί δημιούργησε προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων η οποία διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην εθνική οδό Φλώρινας-Καστοριάς, μέσω Βίγλας από το 16ο-25ο χιλιόμετρο και στην επαρχιακή οδό Φλώρινας- Καστοριάς, μέσω Βιτσίου από το 20-30ο χιλιόμετρο.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σ ολόκληρη την Εγνατία οδό αλλά και στα εθνικά και επαρχιακά οδικά δίκτυα των νομών της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας.

Στη Θεσσαλονίκη επικρατεί ηλιοφάνεια. Τα ξημερώματα σήμερα έπνεαν ισχυροί άνεμοι ενώ η θερμοκρασία έπεσε νωρίς το πρωί κάτω από το μηδέν. Αυτήν την ώρα (15.30), στη Θεσσαλονίκη το θερμόμετρο δείχνει τους 2 βαθμούς.