Ένας 42χρονος απατεώνας είχε "δαγκώσει" Θεσσαλονικείς, μοιράζοντας ελπίδες ότι θα τους έβρισκε εργασία!


Ο 42χρονος συνελήφθη μετά από έρευνες αστυνομικών των Τμημάτων Ασφάλειας Πυλαίας και Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Μαζί του συνελήφθησαν τέσσερις συνεργοί του, που τον βοήθησαν να εξαπατήσει τουλάχιστον 16 άτομα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης κακουργηματικής μορφής.

Η σπείρα άρχισε τη δράση της τον Ιούλιο του 2014. Με το πρόσχημα κυρίως της ανεύρεσης εργασίας, ο 42χρονος "εγκέφαλος" εμφανιζόταν, ψευδώς, άλλοτε ως διευθυντικό στέλεχος κι άλλοτε ως υπάλληλος της Δ.Ε.Η., αλλά και ως επιχειρηματίας-κάτοχος εργοστασίου και εκμεταλλευόμενος τη δυσχερή οικονομική κατάσταση, έπαιρνε το κομπόδεμα των θυμάτων του, με την υπόσχεση να τους βρει δουλειά. Σε κάποιες περιπτώσεις, προσποιούταν τον ιδιοκτήτη νέων ή παλαιών οχημάτων και αντικειμένων και εξαπάτησε υποψήφιους αγοραστές. 

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση κατά την οποία προσποιούμενος τον ιδιοκτήτη μάντρας σιδερικών που δραστηριοποιείται στο εξωτερικό, κατάφερε να αποσπάσει από 55χρονο άντρα το χρηματικό ποσό των 3.500 ευρώ, διαβεβαιώνοντάς τον ότι θα του αποφέρει τα διπλάσια κέρδη. 

Οι υπόλοιποι τέσσερις πότε έκαναν τους εισπράκτορες των χρηματικών ποσών, πότε έκαναν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες, πότε διέθεταν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς για να καταθέσουν τα ανυποψίαστα θύματα τα χρήματά τους.

Με αυτό τον τρόπο δράσης, κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου – Νοεμβρίου 2014, καρπώθηκαν από τουλάχιστον 16 άτομα (15 Έλληνες και έναν αλλοδαπό), το χρηματικό ποσό των 31.010 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων θυμάτων της σπείρας των απατεώνων.