xaikalis_01.jpg

Συναλλαγή με τον Γιώργο Αποστολόπουλο για να παίξει στο Χρηματιστήριο στο εξωτερικό παραδέχθηκε ότι είχε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

 

Είπε ότι είχε δώσει πριν από μήνες στον καταγγελλόμενο Γιώργο Αποστολόπουλο 5.000 ευρώ για επενδύσεις και εκείνος με τη σειρά του επέστρεψε 500 ευρώ ως κέρδη. Στη συνέχεια όμως, όταν του ζήτησε να του επιστρέψει όλο το ποσό, ο κ. Αποστολόπουλος του κατέβαλε μόνο 800 ευρώ.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο κ. Αποστολόπουλος τον πλησίασε ενώ είχε αποχωρήσει από σύμβουλος του προέδρου των ΑΝΕΛ και τον ρώτησε αν είχε χρήματα για να παίξει στο χρηματιστήριο στο εξωτερικό, με προοπτική κέρδους 10%.

Σε ότι αφορά τις καταγγελίες του μετά την μήνυση Σαμαρά εξήγησε πως «Δεν κατηγορώ κανέναν, ούτε τον πρωθυπουργό, ούτε την κυβέρνηση ούτε επιχειρηματικούς παράγοντες, είχα υποχρέωση σαν βουλευτής να υπερασπιστώ το δημόσιο συμφέρον».

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημείωσε πως δέχεται καλοπροαίρετα τη μήνυση του πρωθυπουργού, διευκρινίζοντας όμως ότι ο ίδιος δεν κατονόμασε ποτέ τον πρωθυπουργό, αλλά ότι ο καταγγελλόμενος ενέπλεξε το όνομα του κ. Σαμαρά στη συζήτηση.

Αιχμές Γιαταγάνα

giatagana_20130326_02.jpg

Δεν αποκλείει η Χρυσούλα Γιαταγάνα η υπόθεση να είναι στημένη μεταξύ Αποστολόπουλου και Καμμένου, όπως είπε η ανεξάρτητη βουλευτής (προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ) σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

«Είναι ακόμη συνεργάτης του Πάνου Καμμένου, και τον περασμένο Οκτώβριο με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε να γυρίσω στους Ανεξάρτητους Ελληνες», ανέφερε η κ. Γιαταγάνα, η οποία πρόσθεσε ότι δεν είχε ποτέ σε εκτίμηση τον κ. Αποστολόπουλο.

Απάντηση στις δηλώσεις της Χρυσούλας Γιαταγάνα εξέδωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, οι οποίοι αναφέρουν ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη κατά της ανεξάρτητης (προερχόμενης από τους Αν.Ελ.) βουλευτού, και ότι ο κ. Αποστολόπουλος "αποχώρησε από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ την άνοιξη του 2013".

"Έχουμε ζητήσει την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών του συνδιαλέξεων. Οποιοσδήποτε μας συκοφαντεί θα τον παραπέμψουμε στη Δικαιοσύνη. Αυτό θα συμβεί τη Δευτέρα με την Χρυσούλα Γιαταγάνα, η οποία έχει φύγει από τους Ανεξάρτητους Έλληνες εδώ και εννέα μήνες χωρίς να εξηγήσει τους λόγους της αποχώρησής της και σήμερα εμφανίσθηκε να ρίχνει νερό στο μύλο της κυβέρνησης. Τελικά τι φοβούνται; Η Εισαγγελία έχει το λόγο" αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει τον πρωθυπουργό, για τη μήνυση

Γεννά ερωτήματα η «νευρική» αντίδραση του πρωθυπουργού, που με μια πρωτοφανή ενέργεια, αποφάσισε να εγκαταλείψει τον θεσμικό του ρόλο και να συμπεριφερθεί ως ιδιώτης, καταθέτοντας μήνυση σε βάρος βουλευτή, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του σχετικά με την μήνυση που προτίθεται να καταθέσει ο κ. Σαμαράς κατά του κ. Χαικάλη.

Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει ότι θα περίμενε κανείς περισσότερη ψυχραιμία από τον κ. Σαμαρά, ζητώντας πρωτίστως την άμεση διαλεύκανση από τη δικαιοσύνη, των καταγγελιών του κ. Χαϊκάλη. Θα περίμενε επίσης, την απόλυτη καταγγελία του φερόμενου ως μεσάζοντα και όχι την απόλυτη ταύτιση με την υπερασπιστική του γραμμή, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «είτε ο Πρωθυπουργός έχει κακούς συμβούλους, είτε ο χειρότερος εξ αυτών είναι ο πανικός».

Στον εισαγγελέα ο Γ. Αποστολόπουλος

Εξηγήσεις ενώπιον του εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλου δίνει αυτή την ώρα ο Γιώργος Αποστολόπουλος για την υπόθεση χρηματισμού που καταγγέλει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Π. Χαϊκάλης. Ο κ. Αποστολόπουλος έχει κληθεί από τον εισαγγελέα με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη του κακουργήματος της δωροδοκίας βουλευτή.

Ντογιάκος: Δε μας είπε όνομα ο Χαϊκάλης

Ο καταγγέλλων απόπειρα δωροδοκίας βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης δεν κατονόμασε στον Εισαγγελέα το πρόσωπο που του πρότεινε εξαγορά της ψήφου του, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Εισαγγελίας Εφετών -την οποία υπογράφει ο προϊστάμενος της, Εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος. Τονίζεται επίσης ότι τηρήθηκε η επιβεβλημένη από το νόμο και την φύση της υπόθεσης, απόλυτη μυστικότητα για την διερεύνηση του θέματος.

«Με αφορμή τις καταγγελίες του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη για απόπειρα χρηματισμού του και τα σχετικά σχόλια στα ΜΜΕ από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, ανακοινώνεται ότι κατά τη διερεύνηση της υποθέσεως τηρήθηκε απόλυτη μυστικότητα επιβαλλόμενη τόσο από τη φύση της όσο και από το νόμο.

Στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές δόθηκε ρητή εντολή για την ανακάλυψη των στοιχείων ταυτότητας του δράστη και σε περίπτωση επανάληψης, από οποιονδήποτε, παρόμοιας ενέργειας μέχρι πέρατος της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, για την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι ο καταγγέλλων βουλευτής δεν γνωστοποίησε στον αρμόδιο εισαγγελέα τα στοιχεία ταυτότητας του καταγγελλόμενου από αυτόν προσώπου. Οι απαιτούμενες ανακριτικές ενέργειες διενεργούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, απόλυτο σεβασμό των δικαιωμάτων των εμπλεκομένων προσώπων και αποκλειστικό σκοπό την πλήρη διαλεύκανση της υποθέσεως».