Ο (ανύπαρκτος) στολισμός της Θεσσαλονίκης, για τα Χριστούγεννα που έρχονται, ήταν αφορμή για τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο, Σταύρο Καλαφάτη να διασταυρώσουν τα ξίφη τους.


"Αποφασίσαμε να μην κάνουμε την πόλη λούνα παρκ. Τις προηγούμενες χρονιές όπου απλωνόταν κτίρια και παγοδρόμια και δεν ξέρω τι άλλο, έδιναν την αίσθηση πανηγυριού, αλλά ήταν αποτρεπτικά για την κίνηση της αγοράς. Χθες, Κυριακή, οι έμποροι μου έλεγαν ότι η πλατεία ήταν γεμάτη από κόσμο. Σκέφτεστε να ήταν γεμάτη λούνα παρκ; Η πρώτο απόφαση ήταν να μη στηθεί ένα λούνα παρκ στο κέντρο της πόλης", είπε ο κ. Μπουτάρης.

Πρόσθεσε πως "απόφαση ήταν να στολιστεί το κέντρο με έναν λιτό, Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο" και υποστήριξε ότι "ο δήμος δεν μπορεί να διαθέσει λεφτά σε αυτήν την περίοδο, για μεγάλο φωτισμό. Επικαλούμαστε τη συμμετοχή του πολίτη, των οργανώσεων, στο να διακοσμηθεί η πόλη. Αν ο κάθε συμπολίτης έβαζε ένα φωτάκι στο μπαλκόνι του, στο δένδρο που είναι μπροστά στο μαγαζί του, πιστεύω ότι η πόλη θα τανε όχι απλά ωραία φωτισμένη, αλλά θα είχε την έννοια της συμμετοχής των πολιτών. Φυσικά και θα κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Δεν είμαστε στρατόπεδο για να έχουμε μια ενιαία κατάσταση", είπε.

Καλαφάτης: Στα λόγια κοσμοπολίτης, στις πράξεις ερημοσπίτης ο Μπουτάρης

Σφοδρή ήταν η επίθεση του Σταύρου Καλαφάτη, στον Γιάννη Μπουτάρη: "Αν υπήρχε δίκτυο μη στολισμένων πόλεων, θα ήμασταν πρωταγωνιστές", είπε στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, αναφερόμενος και στην ενημέρωση του δημάρχου ότι η Θεσσαλονίκη εντάχθηκε στο δίκτυο ανθεκτικών πόλεων. Και πρόσθεσε: 

"Δε μιλάμε για φτωχό φωτισμό. Μιλάμε για ανύπαρκτο φωτισμό.  Προφανώς και πιστεύουμε ότι η Θεσσαλονίκη θα έπρεπε να είναι στολισμένη από τις 15 Νοεμβρίου. Κι όχι μόνον το κέντρο. Μας ενδιαφέρει και η Τριανδρία και η Τούμπα και η Ξηροκρήνη", τόνισε ο κ. Καλαφάτης. Αναφερόμενος, δε στον Γιάννη Μπουτάρη, είπε:

"Στα λόγια κοσμοπολίτης στις πράξεις ερημοσπίτης, είναι ο δήμαρχος Θεσσαλονίης"! 

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, υπογράμμισε πως η παράταξή του δεν είναι υπέρ των λούνα παρκ και των παγοδρομίων και πρότεινε:

"Να βάλουμε, τουλάχιστον, απλές φάτνες στις Δημοτικές Κοινότητες - τις πέντε και την Τριανδρία. Δίνουμε τις δύο που έχουμε στους δήμους Θέρμης και Δίου, που τις ζήτησαν. Εγώ κατάφερα να εξασφαλίσω δυο φάτνες. Να δώσουμε χρήματα από το κονδύλι για τον στολισμό, να αγοράσουμε άλλες δύο και να τις τοποθετήσουμε στις κεντρικές πλατείες των Δημοτικών Κοινοτήτων. Χρειάζεται σκέψη και βούληση", κατέληξε.