skoulakis_2014_12_13_17_51_17_b2.jpg

Στην τελευταία του κατοικία συνόδεψαν, φίλοι και συγγενείς, το ζωγράφο Δήμο Σκουλάκη.

 

Στην πολιτική κηδεία που πραγματοποιήθηκε στο κοιμητήριο της Αγ. Παρασκευής, επικήδειο διάβασε ο ζωγράφος Χρόνης Μπότσογλου ο οποίος μίλησε για την κοινή τους πορεία, ο ιστορικός Τέχνης Χάρης Καμπουρίδης, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Γκιώνης, η σύζυγός του Αθηνά Ραπίτου και η ιστορικός Τέχνης Ήρα Παπαποστόλου.

Στην τελευταία του κατοικία τον συνόδευσαν, μεταξύ άλλων ο ζωγράφος Γιάννης Ψυχοπαίδης, ο συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης, ο ποιητής και συγγραφέας Θανάσης Νιάρχος, ο ηθοποιός και ζωγράφος Άγγελος Παπαδημητρίου, ο ηθοποιός Γιώργος Κοττανίδης και πολλοί παλιοί σύντροφοί του στους αντιδικτατορικούς αγώνες, ενώ στεφάνι απέστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, η ΕΣΗΕΑ κ.α

Γεννημένος στην Αθήνα, ο Δήμος Σκουλάκης μαθήτευσε δίπλα στους Φώτη Κόντογλου και Σπύρο Παπαλουκά και το 1957 πήγε στο Παρίσι απ' όπου επέστρεψε σύντομα για να μαθητεύσει δίπλα στον Γιάννη Μόραλη. Σπούδασε επίσης σκηνογραφία και δούλεψε ως γελοιογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά.

Ο Δήμος Σκουλάκης δεν πρόλαβε να δει την τελευταία του μικρή αναδρομική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 Ιανουαρίου μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου 2015, στην Αίθουσα Τέχνης ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ (Ηροδότου 5 Κολωνάκι).