u0395u039Au0398 DSC_7453Καταργεί τη δυνατότητα των οικονομικά ασθενέστερων να προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη, ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας. Αυτό υποστήριξαν για το νέο νομοσχέδιο για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας  που έχει κατατεθεί στη Βουλή συμμετέχοντες σε εκδήλωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου.
 
Όπως υπογράμμισαν, το νομοσχέδιο, όχι μόνο ισχυροποιεί ακόμη περισσότερο τους οικονομικά ισχυρούς, αλλά επιπλέον στην πραγματικότητα καταργεί κάθε δυνατότητα των οικονομικά ασθενέστερων να έχουν πρόσβαση στη Δικαιοσύνη, με τη μέθοδο της διόγκωσης των εξόδων και δαπανών για τη διεξαγωγή της δίκης.
Ως ένα από τα “σκοτεινά σημεία” του νομοσχεδίου υπογράμμισαν το ότι εκτοπίζεται η κατά προτεραιότητα πληρωμή των μισθών των εργαζομένων όταν γίνονται πλειστηριασμοί περιουσιακών στοιχείων των εργοδοτών.
“Οι τροποποιήσεις του νέου κώδικα πλήττουν το σύνολο των πολιτών και δημιουργούν κοινωνική σύγχυση την ώρα μάλιστα που γίνεται γνωστό πως οι 3 από τους συντάκτες του νέου νομοσχεδίου είναι οι νομικοί σύμβουλοι τριών τραπεζών!”, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.    
Στην αίθουσα "Αβραάμ Μπεναρόγια", κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Βαλεργάκης και ο Νομικός Σύμβουλο του Ε.Κ.Θ., Ηλίας Σαρακενίδης.