Ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε οι διαδικασίες για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, έρχονται στη χειρότερη χρονική στιγμή.>>>

Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε ο Πρόεδρος του ΒΕΘ, κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος υποστήριξε πως η συζήτηση για τις πρόωρες εκλογές δημιουργεί κλίμα φόβου στους επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης και υπάρχει ορατός κίνδυνος να "χαθεί" το πρώτο μισό του 2015. Παράλληλα αυτό αναστέλλει και τις όποιες ελπίδες για ανάκαμψη μέσα στο νέο έτος. "Πάνω, που η αγορά ευελπιστούσε ότι θα καλύψει τα κενά των προηγούμενων μηνών, τώρα διαισθανόμαστε ότι θα χαθεί και το πρώτο εξάμηνο του 2015", δήλωσε χαρακτηριστικά.
"Η παρατεταμένη εκλογολογία "σκοτώνει" την αγορά. Ζητούμενο είναι η πολιτική σταθερότητα", υποστήριξε και τόνισε ότι αν μια χώρα, όπως η Ρωσία, με το πλούσιο υπέδαφος και τη μεγάλη παραγωγή, οδηγήθηκε σε αδιέξοδο από τις αγορές τόσο γρήγορα, είναι φανερό τι θα γίνει στην Ελλάδα σε περίπτωση ακυβερνησίας. Πρότεινε μάλιστα κυβέρνηση και κόμματα να καθίσουν μαζί σε ένα τραπέζι "για τα να βρουν", γιατί αλλιώς - όπως είπε - η κατάσταση οδηγεί σε αδιέξοδο.
Αναφορικά με το θέμα του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για πολύτιμο χρόνο, που χάνεται, ενώ την ίδια στιγμή η COSCO στον Πειραιά στέλνει ρένα με εμπορεύματα από τον Πειραιά στην κεντρική Ευρώπη. "Η εξέλιξη αυτή είναι θετική για τον Πειραιά κι αρνητική για τη Θεσσαλονίκη. Όσο κωλυσιεργούμε και παραμένουμε δεμένοι σε αγκυλώσεις θα βρίσκουμε πράγματα μπροστά μας", είπε χαρακτηριστικά.
Αναφέρθηκε επίσης και στο "καυτό" τοπικό θέμα για το μη στολισμό της πόλης κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, κάνοντας λόγο για παγκόσμια πρωτοτυπία, που δημιουργεί αρνητική εικόνα για την πόλη και τον επιχειρηματικό κόσμο: "Ο μη στολισμός της πόλης είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Δημιουργεί κακή ψυχολογία και αρνητικό κλίμα και δεν βοηθάει τον επιχειρηματικό κόσμο".
Τέλος αναφέρθηκε στο ζήτημα της χρηματοδότησης των επιμελητηρίων και της υποχρεωτικότητας εγγραφής των μελών σε αυτά και υποστήριξε πως η προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση δεν λύνει το πρόβλημα, παρά τις περί του αντιθέτου αρχικές ενδείξεις, καθώς - όπως υπογράμμισε - στο σχέδιο αναφέρεται ότι κάθε μέλος ΓΕΜΗ αυτοδίκαια μπορεί να είναι μέλος του επιμελητηρίου. Όπως υποστήριξε, η φράση "μπορεί να είναι", αλλάζει τα πάντα, αφού καθιστά την εγγραφή προαιρετική. "Από τη στιγμή που το μέτρο δεν είναι υποχρεωτικό, θα έχουμε οικονομική δυσκολία στη λειτουργία της υπηρεσίας του ΓΕΜΗ", κατέληξε.