Η Γκιγνκάμπ ολοκλήρωσε, απόψε, τη ζημιά που έκανε στον ΠΑΟΚ για το Europa League. Τον κέρδισε και στην Τούμπα κι έκοψε την πτήση του Δικέφαλου στην Ευρώπη…

Τη ζημιά την είχε αρχίσει στη Γαλλία. Τότε που οι Γάλλοι ήταν ντεφορμέ, ο ΠΑΟΚ πήγε για το θετικό αποτέλεσμα, αλλά δεν τα κατάφερε. Βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και δεν κατάφερε να ξεκολλήσει, παρά την ισοπαλία στην Ιταλία με τη Φιορεντίνα. Γιατί στο σχεδιασμό, με τους Ιταλούς, όλοι έδιναν στον ΠΑΟΚ… έναν βαθμό. Με τους Γάλλους, όμως, όλοι περίμεναν το λιγότερο τρεις…

Δεν ήταν καλύτεροι οι Γάλλοι. Ευτύχησαν να πιάσουν στον ύπνο την άμυνα των γηπεδούχων πολύ νωρίς (στο 8’) κι από εκεί κι έπειτα έπαιζαν για την ισοπαλία. Με καθυστερήσεις, πολλά βρόμικα φάουλ (που ο Ολλανδός διαιτητής δεν… κατάφερε να διακρίνει), με πασίτσες όταν έπρεπε και λόμπες από την άμυνα όταν το απαιτούσαν οι συνθήκες.

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε, οργάνωσε το παιχνίδι του, ισοφάρισε και, στο δεύτερο ημίχρονο, σημάδεψε και το δοκάρι με τον Αθανασιάδη. Σε αυτήν τη φάση φάνηκε να τελειώνει το όνειρο για τον ΠΑΟΚ… Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν, βγήκαν όλοι μπροστά, αλλά από ένα γελοίο λάθος έδωσαν την μπάλα στον αντίπαλο, που έκανε γρήγορη αντεπίθεση και προηγήθηκε 1-2 μέσα στην Τούμπα.

Δυστυχώς, ο ΠΑΟΚ ήταν αναγκασμένος να αγωνιστεί με τον τρόπο που αγωνίστηκε. Όλοι μπροστά, για να βγει κάτι. Δεν βγήκε, αλλά το πάλεψε. Κι αυτό ικανοποίησε και τον κόσμο του.

Η ταυτότητα του αγώνα

ΓΚΟΛ :22′ Αθανασιάδης-7′ Μποβέ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ : Αθανασιάδης, Τζαβέλλας, Σκόνδρας-Λεβέκ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ : Κέβιν Μπλομ (Ολλανδία)

ΒΟΗΘΟΙ : Πάτρικ Λάνγκαμπ (Ολλανδία) – Μπας Φαν Ντόνγκεν (Ολλανδίας)

ΠΑΟΚ : Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Τζαβέλλας, Ρατς, Κάτσε (77′ Μαντούρο), Τσανδάρης, Γκολάσα (53′ Μάρτενς), Περέιρα (61′ Παπαδόπουλος), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

ΓΚΙΝΓΚΑΜΠ : Λέσλ, Γιάκομπσεν, Σορμπόν, Ανγκουά, Λεβέκ, Ματίς, Σανκαρέ, Γιαταμπαρέ (46′ Πιέ), Ζιρές (86′ Ντο Σάντος), Μποβέ, Μαντάν (75′ Κερμπράτ).