Μάχη με διαρρήκτες αναγκάστηκαν να δώσουν αστυνομικοί, στο Ωραιόκαστρο. Τους εντόπισαν, έναν 25χρονο και δυο 27χρονους και προσπάθησαν να τους συλλάβουν, αλλά αυτοί τράβηξαν πιστόλι και οι δύο κατάφεραν να ξεφύγουν!

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ο 25χρονος Έλληνας διαρρήκτης. Αναζητούνται οι δυο 27χρονοι που, μετά τη «μάχη» κατάφεραν να διαφύγουν. Εναντίον και των τριών σχηματίστηκε δικογραφία για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης», «διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών», «αντίσταση και απείθεια», καθώς και για παράβαση του νόμου «περί όπλων». 

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους διαρρήκτες σε προαύλιο σπιτιού στο Ωραιόκαστρο. Άναψαν τα φώτα του περιπολικού και κάλεσαν τους τρεις νεαρούς να μείνουν ακίνητοι. Τότε, ο ένας τράβηξε πιστόλι και οι άλλοι δύο συνεπλάκησαν με τους αστυνομικούς. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα, για να αναγκάσουν τον ένας από τους δράστες  να πετάξει το όπλο, όμως αυτός, μαζί με τον δεύτερο 27χρονο επιβιβάστηκαν στο Ι.Χ. που χρησιμοποιούσαν, εμβόλισαν το περιπολικό και προσπάθησαν  να διαφύγουν.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα και να συλλάβουν τον 25χρονο από τους δράστες. Οι άλλοι δύο, παρά τις προειδοποιητικές βολές των αστυνομικών, κατάφεραν να διαφύγουν κι αναζητούνται.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η σπείρα των τριών νεαρών είχε διαρρήξει πέντε σπίτια κι είχαν αποπειραθεί να διαρρήξουν άλλα δύο (από το πρώτο έφυγαν όταν τους αντιλήφθηκαν οι γείτονες κι από το δεύτερο όταν είδαν αστυνομικούς να περιπολούν). Από τα σπίτια που διέρρηξαν (άνοιγαν τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες), έκλεψαν χρυσαφικά, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή. Τις διαρρήξεις διέπραξαν στις 2, στις 5 και στις 7 Δεκεμβρίου (όταν και συνελήφθη ο ένας από αυτούς).

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων δραστών. Ερευνάται, ακόμη, αν ενέχονται και σε άλλες διαρρήξεις.