«Ένα σχέδιο πολιτικής αποστασίας είναι σε εξέλιξη (...) από κυρίαρχα κέντρα με συνεννόηση με κέντρα της κυβέρνησης» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στις εξελίξεις για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. 


Ο κ. Σκουρλέτης πρόσθεσε: «Όσοι ψήφισαν ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ, όλα τα υπόλοιπα κόμματα, ψήφισαν αυτούς τους ανθρώπους για να λειτουργούν μέσα στα πλαίσια των κομμάτων τους. Μιλάω, λοιπόν, για πολιτική αποστασία η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν θεωρώ ότι θα πετύχει αυτό το σχέδιο τον στόχο του και επαναλαμβάνω ότι αυτήν τη στιγμή το γεγονός ότι με βάση αυτή την προσπάθεια διαλύονται τα κόμματα έτσι όπως είχαν διαμορφωθεί το '12, επιτείνει έτσι περαιτέρω την απονομιμοποίηση αυτής της Βουλής και τη μη αντιπροσωπευτικότητά της με βάση τους πραγματικούς συσχετισμούς. Οι βουλευτές έχουν τη συνείδησή τους, το λέει και το Σύνταγμα, αλλά έχουν εκλεγεί και με βάση ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα». 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «πρέπει να γίνει κατανοητό στον κόσμο ότι όποιος ψηφίζει για Πρόεδρο στο όνομα της επίπλαστης συναίνεσης ψηφίζει για συνέχιση των μνημονίων».
Σε ό,τι αφορά τον Ν. Ρωμανό, χαρακτήρισε ως «απόλυτα δίκαιο» το αίτημά του για εκπαιδευτικές άδειες.