apostolopoulos_eisaggeleas_20141220_01.jpg

Στον εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλο κατέθεσε ο Γ. Αποστολόπουλος ως ύποπτος για την τέλεση της κακουργηματικής πράξης της δωροδοκίας βουλευτή, μετά τις καταγγελίες που έκανε ο Π.Χαϊκάλης.

Κατά την έξοδό τους από το εισαγγελικό γραφείο, ο δικηγόρος του Γ. Αποστολόπουλου, Π. Σαράκης δήλωσε:

«Μετά από κλήση της εισαγγελίας εφετών, ο κ. Αποστολόπουλος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στην έρευνα μετά τις καταγγελίες Χαϊκάλη. Αμέσως ανταποκριθήκαμε, δώσαμε εξηγήσεις, δεν ζητήσαμε προθεσμία και αποσαφηνίσαμε την πραγματικότητα. Δεν προκύπτει κανένα ποινικό αδίκημα, κανένα πολιτικό θέμα δεν υπάρχει όπως το παρουσιάζει ο κ. Χαϊκάλης. Η πραγματικότητα είναι όπως την κατέθεσε ο κ. Αποστολόπουλος, χωρίς μοντάζ. Πολιτικά ατοπήματα έχει διαπράξει ο κ. Χαικάλης.

Τα βίντεο είναι μονταρισμένα. Αποκάλυψε (σ.σ. ο Γ. Αποστολόπουλος) ότι αυτές οι συνομιλίες έγιναν για να αποκαλυφθεί η ηθική υπόσταση του κ. Χαϊκάλη.
Τα γεγονότα δεν έχουν τη διάσταση που παρουσιάζονται. Το ποινικό και το πολιτικό θέμα αφορά την άλλη πλευρά».

Σε συμπληρωματική κατάθεση καλούνται αύριο από τον εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλο, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος και ο βουλευτής του κόμματος Παύλος Χαϊκάλης για την υπόθεση χρηματισμού που κατήγγειλαν. Ο εισαγγελικός λειτουργός κρίνει ότι μετά την κατάθεση του Γιώργου Αποστολόπουλου προκύπτουν σημεία για τα οποία θα ζητήσει περαιτέρω διευκρινίσεις από τους δυο πολιτικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του ο κ. Αποστολόπουλος έδωσε διαφορετική εκδοχή για τα γεγονότα, υποστηρίζοντας ότι ο βουλευτής ήταν αυτός που τον προσέγγισε και του είπε ότι αν λυθεί το οικονομικό του πρόβλημα θα ψηφίσει για πρόεδρο. Ο κ. Αποστολόπουλος φέρεται μάλιστα να υποστηρίζει ότι έχει και αυτός στοιχεία για την προσέγγιση του κ. Χαϊκάλη και μάλιστα ότι ήταν έτοιμος να τον καταγγείλει στις αρχές.

Ποιος είναι ο Πέτρος Σαράκης

Ποινικολόγος, γνωστός για τις αμφιλεγόμενες υποθέσεις που αναλαμβάνει , πρώην μέλος της Νέας Δημοκρατίας και συνήγορος του Κασιδιάρη, είναι ο Πέτρος Σαράκης.

Όταν μάλιστα αποφάσισε να υπερασπιστεί τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, του ζητήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, στην οποία ήταν ακόμη μέλος, να αποσυρθεί από την υπεράσπιση. Εκείνος αρνήθηκε. Με ανακοίνωση του μάλιστα είχε υποστηρίξει ότι προτάσσει το επαγγελματικό του καθήκον και τελικά τέθηκε εκτός κόμματος.

Τότε μάλιστα είχε δημοσιοποιήσει την απόφαση του και στο twitter.

Ο Παύλος Σαράκης υπήρξε στο παρελθόν συνήγορος υπεράσπισης του Αριστομένη Κλεφτόγιαννη, που καταδικάστηκε για συμμετοχή στην απαγωγή του εφοπλιστή, Περικλή Παναγόπουλου.