(Ευάγγελος) Βενιζέλος κατά (Γιώργου) Παπανδρέου, στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, στη Θεσσαλονίκη.


Ο κ. Βενιζέλος ερωτηθείς για τα εσωκομματικά προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ, δήλωσε: «Δεν υπάρχουν εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν εξωτερικά του ΠΑΣΟΚ, με τα οποία δεν ασχολούμαστε». Στην επιμονή των δημοσιογράφων να απαντήσει στην παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου, είπε: «Μόλις σας απάντησα»…

Όσον αφορά τις συνεχείς δημοσκοπήσεις που δείχνουν προηγούμενο τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βενιζέλος απάντησε:

«Αν όσοι νομίζουν ότι ενδεχόμενη αποτυχία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας που θα οδηγήσει σε εκλογές σημαίνει και νίκη των δυνάμεων της ασάφειας, της απροσδιοριστίας και της αβεβαιότητας, απατώνται. Αν επιλέξουν αυτό το δρόμο θα λάβουν την απάντησή τους. Οι εκλογές δε θα κριθούν από τις δημοσκοπήσεις, αλλά μέσα στο χρονικό διάστημα μεταξύ της προκήρυξης και της διεξαγωγής των εκλογών. Τότε θα πρέπει να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό τι θα γίνει με την οικονομική διαπραγμάτευση, με τις σχέσεις της χώρας με την ΕΕ και το ΔΝΤ… Να εξηγήσουν ποια άλλη επιλογή έχουν εκτός της επιλογής της ευθύνης, που δίνουμε εμείς».

Μίλησε, μάλιστα, για μικροοματικά συμφέροντα: «Κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι αν δημιουργήσουν αδιέξοδο και διάλυση της Βουλής και γίνουν εκλογές θα ωφεληθούν κομματικά και θα αλλάξουν οι συσχετισμοί, ώστε το κόμμα τους να έρθει στην εξουσία. Ας κάνουν όλοι τις επιλογές τους. Ας υποτάξουν το συμφέρον της χώρας και τη συναίνεση που επιβάλλεται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στο δικό τους συμφέρον», είπε ο κ. Βενιζέλος.