Τον Αρχιμανδρίτη  Γερβάσιο Ραπτόπουλο τίμησε το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης για την πολυετή δράση του υπέρ των απόρων φυλακισμένων.


Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ιδρύματος, ο πρόεδρος του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ,  παρέδωσε στον Πατέρα Γερβάσιο αναμνηστικό φύλλο και μετάλλιο, τονίζοντας ότι με το έργο του «δικαιώνει την αντίληψη ότι ο Θεός είναι Αγάπη».

«Είναι ωραία η ζωή όταν αγαπάς, κι εγώ αγάπησα τον άνθρωπο, ιδίως αυτόν που βρίσκεται σε απαξιωμένο περιβάλλον», είπε ο Αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Ραπτόπουλος.

Ο δημοσιογράφος Νίκος Ασλανίδης, προέβαλλε αποσπάσματα από ντοκιμαντέρ του για τη δράση του Πατέρα Γερβάσιου στα νησιά Φίτζι. 

Ο φιλόλογος και θεολόγος Χρήστος Κούρτης τόνισε την παγκόσμια αποδοχή που έχει το έργο του τιμώμενου, όπως επαληθεύεται από το γεγονός ότι του επιτρέπεται σε πολλές χώρες, με ελάχιστες διαδικασίες, να εισέρχεται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Ο επιχειρηματίας και πρώην διεθνής πρωταθλητής ποδηλασίας Θωμάς Τιμαμόπουλος ανέπτυξε τη συνάντηση της δράσης του Πατέρα Γερβάσιου με το φιλανθρωπικό και ιεραποστολικό έργο της Αδελφότητας της Οσίας Ξένης.