Αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας Air Asia που εκτελούσε πτήση από την Σουραμπάγια της Ινδονησίας προς τη Σιγκαπούρη έχασε την επαφή με το κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στον πύργο ελέγχου του διεθνούς αεροδρομίου της Τζακάρτα. Πρόκειται για ένα AIRBUS 320-200.


Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών της Ινδονησίας στο αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση QZ8501 και έχασε την επαφή του με το κέντρο εναέριας κυκλοφορίας στις 6.17 π.μ. τοπική ώρα. (01:17 τα ξημερώματα της Κυριακής ώρα Ελλάδας) βρίσκονται 155 επιβάτες και μέλη του πληρώματος.

Το αεροσκάφος έπρεπε να προσγειωθεί στις 08:30 π.μ. τοπική ώρα στη Σιγκαπούρη (02:00 της Κυριακής ώρα Ελλάδας) και σύμφωνα με την ιστοσελίδα του διεθνούς αεροδρομίου της πόλης στον πίνακα αφίξεων αναγράφεται η λέξη «καθυστέρηση». Την είδηση για την εξαφάνιση του αεροσκάφους επιβεβαίωσε και η αεροπορική εταιρεία στην οποία ανήκει το AIRBUS 320-200. 

Ο πιλότος είχε ζητήσει να αποκλίνει από την πορεία πτήσης
Η αεροπορική εταιρία AirAsia δήλωσε σήμερα ότι "ο πιλότος είχε ζητήσει να αποκλίνει από την πορεία πτήσης λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών" που επικρατούσαν, σε μήνυμα στο λογαριασμό της στο Facebook. "Η επικοινωνία με το αεροσκάφος χάθηκε ενώ ήταν ακόμα υπό τον έλεγχο των ινδονησιακών Αρχών εναέριας κυκλοφορίας", πρόσθεσε η AirAsia.
Το αεροσκάφος των αερογραμμών AirAsia εξαφανίστηκε νωρίς σήμερα το πρωί στα μισά της διαδρομής μεταξύ της πόλης Σουραμπάγια της Ινδονησίας απ΄όπου είχε αναχωρήσει και της Σιγκαπούρης που ήταν ο προορισμός του, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας στον ινδονησιακό υπουργείο Μεταφορών Τζόκο Μουρτζατμότζο.
Στο A320-200 επέβαιναν 162 άνθρωποι: το επταμελές πλήρωμα και 155 επιβάτες, ανάμεσα τους 16 παιδιά και ένα βρέφος.