imageΣτο φεστιβάλ των Καννών φιλοδόξει να φτάσει η ταινία μικρού μήκους με τίτλο VERSUS , του σκηνοθέτη Θανάση Πρωτάτου η οποία είναι υποψήφια στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους διάρκειας τριών λεπτών , που διοργανώνει η ΝΙΚΟΝ.

 

Με ένα "δύσκολο" θέμα όπως αυτό των ανθρώπων που πάσχουν από κάποια μορφή καρκίνου , ο σκηνοθέτης που το 2013 είχε βραβευτεί για το ντοκιμαντέρ "the Journey" με το βραβείο Accolade Award of Excellence, παρουσιάζει δυο διαμετρικά αντίθετες καταστάσεις όπως αυτές συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο την ιδία στιγμή και μας καλεί να προβληματιστούμε. Με αλληγορική διάθεση ελαχίστους διάλογους και ύφος λιτό χωρίς επιτηδεύσεις μας λέει πως αυτό που φαντάζει σαν τέλος μπορεί να είναι η αρχή.

"Πώς να μιλήσεις για τον καρκίνο, για αυτή τη δύσκολη ασθένεια όταν οι περισσότεροι άνθρωποι στο άκουσμα και μόνο της λέξης πανικοβάλλονται;", λέει ο ίδιος και συνεχίζει...

"Ο καρκίνος είναι μια ασθένεια και όπως κάθε ασθένεια είναι ένας αγώνας με πολύπλευρες απώλειες. Σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Με τη συμμετοχή όλων μας όμως μπορούμε να ατυχούμε μια πολύ σημαντική νίκη σε έναν αγώνα που δεν σταματά πότε περνώντας από το σκοτάδι στο φως της ζωής."

Το καστ της ταινίας , νέοι ηθοποιοί από το θέατρο και τον κινηματογράφο , κομπάρσοι όλων των ηλικιών αλλά και πρώην καρκινοπαθείς συνεργάστηκαν αρμονικά στα γυρίσματα της ταινίας που πραγματοποιήθηκαν σε γνωστή Κλινική της Θεσσαλονίκης , σε μια κοινή προσπάθεια με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε ένα θέμα που μας αφορά όλους.

H πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ , σκηνοθέτις Άσια Αρτζέντο , μαζί με τα υπόλοιπα μέλη θα επιλέξουν τις ταινίες που θα ταξιδέψουν τον Μάιο στις Κάννες. Η ταινία VERSUS θα βρίσκεται αναρτημένη μαζί με τις υπόλοιπες υποψήφιες ταινίες μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2015 στην επίσημη σελίδα του φεστιβάλ www.nikonfilmfestival.com οπού το κοινό θα μπορεί να την υποστηρίξει μέσω ανοιχτής ψηφοφορίας.

Link VERSUS στο NEFF

https://www.nikonfilmfestival.com/submissions/?id=196#.VJGRRnuMK1g

Το τρέιλερ της ταινίας

https://vimeo.com/114046616

VERSUS συντελεστές

imageΣκηνοθεσία : Θανάσης Πρωτάτος

Σενάριο : Ντανιέλα Δαμιανίδου , Βασίλης Θεοδουλίδης

Διεύθυνση Φωτογραφίας : Γιάννης Βλαχόπουλος

Μουσική : PROCTEAUX

Μοντάζ : Θανάσης Πρωτάτος

Make Up Artists: Αριάδνη Μακρή , Αναστασία Κασιόλα

Backstage Photography : Σωκράτης Μανουσαρίδης

Παίζουν οι

Στέλιος Καλλικράτης , Δήμητρα Μπάτζιου , Νίκος Κουνέλης , Χρόνης Ράπτης , Κωστής Ραμπαβίλας , Δημήτρης Αρβανιτίδης , Μάρα Μάτζαρη , Ελένη Μαρμαρίδου , Χαρά Βλαχοδήμου , Κατερίνα Παγώνη , Γιώργος Σιδηρόπουλος , Ρούλα Ντόλια , Ελένη Σιδηροπούλου , Αστερία Σαράφη , Ελένη Σαββάκη , Νεφέλη Τσελεκίδου , Γιώργος Δολγύρας , Κωνσταντίνος Δραμπάζης ,

Backstage Photos (Σωκράτης Μανουσαρίδης)