141218_o_Perifereiarchis_Ap_Tzitzikostas_k_Yfypourgos_Ergasias_V_Kegkeroglou_stin_imerida_PKM_gia_Epixeir_Programma_Syndromis_pros_aporous (1) - ΑντιγραφήΠερί τα 330 εκατομμύρια ευρώ θα έρθουν στην Ελλάδα, από ευρωπαϊκά κονδύλια, μέσω του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, για τις αδύναμες ομάδες πληθυσμού.

 

Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός, Βασίλης Κεγκέρογλου, αρμόδιος για τα θέματα Κοινωνικής Προστασίας και Πρόνοιας, σε ημερίδες που πραγματοποιήθηκαν, στη Θεσσαλονίκη και την Λάρισα.

Είναι τα χρήματα που… διαφημίζουν δήμοι και περιφέρειες, ότι θα διαθέσουν για τις ομάδες αυτές, μέσω των δικών τους προγραμμάτων.

«Εξασφαλίσαμε   330 εκατ. για τα επόμενα έξι χρόνια για να στηρίξουμε τους πλέον αδύναμους με παροχή των βασικών αγαθών. Η υλοποίηση του προγράμματος θα γίνει με την θεσμική συνεργασία του Δημοσίου, της Αυτοδιοίκησης της Εκκλησίας και της Κοινωνίας  των πολιτών. Η Κοινωνική  Σύμπραξη, θεσμική έκφραση  της συνευθύνης  και της συνέργειας όλων, αποτελεί προϋπόθεση για την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των διατιθεμένων πόρων με αποτελεσματική διαφάνεια», δήλωσε ο κ. Κεγκέρογλου.

Πρόκειται για το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Υλικής Βοήθειας του  Ταμείου Ευρωπαϊκής βοήθειας για τους Απόρους(FEAD), το οποίο θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με το  πρόγραμμα «Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα» καθώς και με το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (προγράμματα του υπουργείου) σε κάθε περιφέρεια. Ήδη έχουν αποκεντρωθεί  στις περιφέρειες  800 εκατομμύρια  ευρώ για την υλοποίηση των δράσεων που θα περιλαμβάνονται σε κάθε Περιφερειακό Πρόγραμμα.

23.903 ζήτησαν εγγυημένο κοινωνικό εισόδημα

Σε ότι αφορά στην πιλοτική εφαρμογή του «Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος», ο Υφυπουργός ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 23.903 αιτήσεις για 33.9457  που αφορούν 33.947 δικαιούχους. Εντός των ημερών αναμένεται η καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης στους δικαιούχους, για τους οποίους έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου και διασταύρωση στοιχείων.


Ο κ. Κεγκέρογλου κλείνοντας ανέφερε επίσης «Προχωρούμε με θεσμικές και επιχειρησιακές πρωτοβουλίες για την ενδυνάμωση των πολιτικών κοινωνικής προστασίας, πρόνοιας και κοινωνικής ενσωμάτωσης τόσο των ευπαθών ομάδων και του πληθυσμού που βιώνει την ακραία φτώχεια, όσο και των νοικοκυριών που βρίσκονται στο φάσμα της σχετικής φτώχειας».