Με κέφι και την ευχή "το 2015 να είναι καλύτερο", αποχαιρέτισε, η Θεσσαλονίκη το 2014 κι ετοιμάστηκε να υποδεχτεί το 2015.


Από νωρίς, στις κεντρικές αγορές Καπάνι και Μοδιάνο οι καταστηματάρχες παρέταξαν τις... ψησταριές και τα κοψίδια και τα σουβλάκια είχαν την τιμητική τους.



Πολλά ήταν τα καφέ και τα μπαράκια που κράτησαν το... έθιμο του μπάρμπεκιου -το οποίο, να σημειωθεί, είναι μοναδικό σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου και του, περίφημου, ευρωπαϊκού νότου. Σε καμία άλλη χώρα δε θα δεις να στήνονται αυτοσχέδιες ψησταριές και να ψήνονται τα σουβλάκια το ένα πίσω από το άλλο, από καταστηματάρχες για τους πελάτες τους...





Αρκετές ήταν οι μπάντες που πηγαινοέρχονταν στους δρόμους και παιάνιζαν κάλαντα και το γνωστό "γέρε χρόνιε φύγε τώρα". Ανάμεσά τους, η μπάντα του Παπαφείου Ιδρύματος και των Χάλκινων από την Καστοριά, με ένα χορευτικό συγκρότημα της περιοχής, που έσπευσε να προσκαλέσει κόσμο στις πρωτεύουσες της Δυτικής Μακεδονίας, για να γιορτάσουν τα Ραγκουτσάρια -τα οποία,... καλά κρατούν ως και του Αϊ-Γιαννιού.



Φυσικά δεν έλειψαν και οι παρέες, όπως αυτή της φωτογραφίας μας, από την Πυλαία, που έστησαν το δικό τους πανηγύρι, από νωρίς το απόγευμα, με την ευκαιρία της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Ευχόμαστε σε όλους ένα υπέροχο, καλύτερο από όλα όσα πέρασαν ως τώρα, Νέο Έτος.