Αρχίζει η δωρεάν διατροφική παρακολούθηση 100 κατοίκων του δήμου Βόλβης, στο πλαίσιο κοινού προγράμματος με το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, για τους επόμενους έξι μήνες.


Από τους 100 κατοίκους, πάνω από 40 δήλωσαν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα με το τέλος ημερίδας με θέμα «Ο ρόλος της διατροφής στην πρόληψη και τη θεραπεία των ασθενειών», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014, στο ΚΑΠΗ Σταυρού.



Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, οι εισηγητές ανέπτυξαν την επιστημονική σημασία της σωστής διατροφής, όχι μόνο για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, αλλά και για την προστασία έναντι πολλών ασθενειών. Οι ιατροί Α. Στοϊτσας, Χ. Χατζής, Κ. Τσιγγερλιώτης, Κ. Παπαδημητρίου και Θ. Τζώτζας, παράλληλα αναφέρθηκαν και στο πρόγραμμα δωρεάν διατροφικής παρέμβασης, που υλοποιείται από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας (ΟΚΠΑΠ) του δήμου Βόλβης και το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ).

Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι περίπου 100 δημότες του δήμου Βόλβης θα έχουν τη δυνατότητα δωρεάν διαιτολογικής παρακολούθησης με προσωπικό πρόγραμμα διατροφής, μετρήσεις σύστασης σώματος και τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς τους.



Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής θα παρέχονται στον ΟΚΠΑΠ (23930-51000) και στο τηλ.: 6977366384.