Εγκαινιάστηκε η έκθεση για τον 1ο  διαγωνισμό ζωγραφικής, ʺΛουκάς Βενετούλιαςʺ, την Παρασκευή 5 2014 στις 19.00, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. 


Την κριτική επιτροπή  αποτελούσαν : η καθηγήτρια κα Αλεξάδρα Γουλάκη-Βουτυρά, Γενική Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, ο κ. Χρόνης Μπότζογλου, ζωγράφος και πρώην Πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, ο κ. Γιώργος Τσάρας, γλύπτης και καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο κ. Ιωάννης Ακαμάτης, αρχαιολόγος, καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών και η κα Δέσποινα Βενετούλια, εκπαιδευτικός, εκ μέρους της οικογένειας Λουκά Βενετούλια. 



Πλήθος κόσμου και οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν την τελετή, κατά την οποία μετά τους χαιρετισμούς απονεμήθηκαν το βραβείο και οι έπαινοι σ’ αυτούς οι οποίοι διακρίθηκαν. Σημειώνεται ότι οι έπαινοι αντί για δύο, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, ήταν τέσσερις. Στην απόφασή αυτή οδηγήθηκε η κριτική επιτροπή λόγω της διαφορετικότητας και της ποιότητας των έργων.



Η Ελεάνα Καλουτσίδου, που κέρδισε το πρώτο βραβείο