simopoulos_alouminio_20141107_01.jpg
Με την ενεργειακή αναβάθμιση των δημόσιων κτιρίων σκοπεύει η κυβέρνηση να βοηθήσει τον κλάδο των αλουμινοκατασκευών –και άλλους κλάδους που συμμετέχουν στον ίδιο τομέα.

 

Την ανακοίνωση αυτή έκανε, σήμερα, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου, με τον τίτλο «Ελληνικό Αλουμίνιο: Ένας κλάδος στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της Ελλάδας», που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Σιμόπουλος εξήγγειλε τη δρομολόγηση από την κυβέρνηση ενεργειών που θα επιτρέψουν να υπάρχουν δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης νοσοκομείων, σχολείων και άλλων δημόσιων κτηρίων στα επόμενα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα. Παράλληλα, ανακοίνωσε τη δημιουργία πλαισίου ώστε να υπάρξει ποιοτική αναβάθμιση των κατασκευών, συμπεριλαμβανομένων και των αλουμινοκατασκευών, στα δημόσια κτίρια.

tafroglou_alouminio_20141107_01.jpg

Για τα χαρακτηριστικά, με έμφαση στην εξωστρέφεια, του ελληνικού κλάδου του Αλουμινίου και τον βαθμό στον οποίο έχει επηρεαστεί από την οικονομική ύφεση μίλησε στη δική του εισήγηση ο κ. Ελευθέριος Ταφρόγλου, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε σε δύο ζητήματα που «ταλανίζουν» τον κλάδο, αυτό των παράνομων διακινήσεων και εισαγωγών και εκείνο του ενεργειακού κόστους. Ο κ. Ταφρόγλου επεσήμανε την ανάγκη για ενίσχυση των κρατικών επενδύσεων για την ανάπτυξη της βιομηχανίας ως ενός από τους κλάδους-ατμομηχανές της ελληνικής οικονομίας.