Με μια ματιά όλα τα πρώτα θέματα των σημερινών (Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014) πρώτων σελίδων των εφημερίδων:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Οι «Ροζ Πάνθηρες» της Θεσσαλονίκης 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, παρακλάδι της διεθνούς οργάνωσης «Ροζ Πάνθηρες» αποτελούν, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ., τα έξι άτομα - πέντε Σέρβοι και ένας Κροάτης - που δρούσαν στη Θεσσαλονίκη διαπράττοντας ληστείες σε κεντρικά κοσμηματοπωλεία τα έτη 2010 και 2012. 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Θέλεις εθνικό ύμνο; αποβάλλεσαι!"
Η εφημερίδα γράφει ότι "ζήτησε από τη διεύθυνση του σχολείου του να γίνεται έπαρση της ελληνικής σημαίας και να ακούγεται στο προαύλιο ο Εθνικός Υμνος της χώρας μας μία φορά την εβδομάδα και... ανταμείφθηκε με τριήμερη αποβολή και χαρακτηρισμούς όπως «αναρχικός», «ακραίος» και «φασίστας»".

ΕΘΝΟΣ: "Ακίνητα σε τιμές ευκαιρίας"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μεγάλες ευκαιρίες για αγορές ακινήτων, κυρίως στα ακριβά προάστια και στις λαϊκές συνοικίες της Αττικής, δημιουργεί η ραγδαία πτώση των τιμών, που φτάνει μέχρι και 60%. Σύμφωνα με τους κτηματομεσίτες, η περίοδος αυτή θεωρείται η καλύτερη για όσους έχουν ρευστό και θέλουν να αγοράσουν, καθώς ακίνητα βγαίνουν στην κυριολεξία στο... σφυρί".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Εχθρική διάταξη πήρε η Τουρκία!"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "έτοιμη να επιτεθεί σε Ελλάδα-Κύπρο. Τελεσίγραφο Ερντογάν: Συνεκμετάλλευση της Κυπριακής ΑΟΖ ή... πόλεμος!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Νέες αλλαγές στα σχολεία και τον αριθμό των εισακτέων"
Η εφημερίδα γράφει ότι "μειώνεται η διδακτέα ύλη και ο αριθμός των μαθημάτων στις τάξεις του Δημοτικού. Την άλλη εβδομάδα ανοίγει η Τράπεζα Θεμάτων για τη Β' Λυκείου. Προσλήψεις 15.000 δασκάλων το 2015 με σκοπό η μελέτη βασικών μαθημάτων να γίνεται στις ώρες διδασκαλίας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Παίζουν με τις λέξεις"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε στενό κλοιό παραμένει η κυβέρνηση από τους δανειστές, οι οποίοι ετοιμάζουν τους όρους της νέας εποπτείας που θα ισχύει από το 2015. Οι Βρυξέλλες «κουρεύουν» τις ελπίδες του μεγάρου Μαξίμου για χρηματοδοτική γραμμή χωρίς νέο δάνειο, την ώρα που ο Γκίκας Χαρδούβελης επιμένει ότι η επιτήρηση από την τρόικα θα συνεχιστεί τουλάχιστον ακόμα ένα χρόνο".

ΕΣΤΙΑ: "Αθάνατη δημοσιοϋπαλληλία!"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "σήμερα, 86 χρόνια αργότερα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να πετύχη περίπου τα ίδια . Μόνο που για να φθάσουμε σε αυτό το σημείο, έπρεπε να μεσολαβήση η Τρόικα. Αθάνατη ελληνική δημοσιοϋπαλληλία...".

Η ΑΥΓΗ: "«Καταπίνουν» το νέο Μνημόνιο"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "τους δράκους στο παραμύθι περί «νέας σχέσης με τους δανειστές χωρίς Μνημόνιο» αναγκάζεται να εμφανίσει σταδιακά η κυβέρνηση, καθώς η στιγμή της αλήθειας πλησιάζει. Μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Αντ. Σαμαρά, εν όψει της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup και της άφιξης της τρόικας, οι κ. Βενιζέλος και Χαρδούβελης απέδωσαν σε «παρεξήγηση» δήλωση του Ντάισελμπλουμ περί «πιθανής συνέχισης του Μνημονίου στην Ελλάδα», αλλά λίγες ώρες αργότερα την επιβεβαίωσε επί της ουσίας ο υπουργός Οικονομικών".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Δραστική μείωση εισακτέων στα ΑΕΙ"
Η εφημερίδα υποστηρίζει "σαν «βόμβα» έσκασε η ανακοίνωση του Ανδρέα Λοβέρδου κατά την πρώτη ημέρα του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας. Η πρόθεσή του να παραχωρήσει στα Ανώτατα Ιδρύματα την αρμοδιότητα να καθορίζουν τον αριθμό των εισακτέων μεταφράζεται σε δραστικό περιορισμό της πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς οι πρυτάνεις ζητούν παγίως 30-50% λιγότερους απ΄όσους ορίζει το υπουργείο εξαιτίας της υποχρηματοδότησής τους".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ευρωπαίοι ηγέτες σε νευρική κρίση"
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΚΤ, κατά την οποία αναμένεται μετωπική σύγκρουση μεταξύ του επικεφαλής της Μάριο Ντράγκι και του κεντρικού τραπεζίτη της Γερμανίας, Γενς Βάιντμαν, αποτελεί μια μικρογραφία των ευρύτερων συγκρούσεων στους κόλπους της Ε.Ε."

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Χρυσαυγίτικο παρόν στα σχολεία
Η εφημερίδα αναφέρεται σε συμπλοκή που έγινε, χθες, έξω από σχολείο του Ευόσμου, όπου συνελήφθησαν έξι άτομα.

Ο ΛΟΓΟΣ: "Στα ύψη η πόλωση"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "συνάντηση είχαν χθες, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, με την παρουσία και του υπουργού Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη, εν όψει του σημερινού Eurogroup".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Θυσιάζουν λαϊκές ανάγκες στο δρόμο του κεφαλαίου"
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "οι εξηγήσεις που έδωσαν συγκυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για τις καταστροφικές πλημμύρες συσκοτίζουν τον πραγματικό ένοχο: Το δρόμο ανάπτυξης που ακολουθούμε όλα αυτά τα χρόνια, το δρόμο που οδηγεί σε απανωτές θυσίες των λαϊκών αναγκών".

ΤΑ ΝΕΑ: "Πρόγραμμα SOS για 6.000 θέσεις εργασίας"
Η εφημερίδα σημειώνει "απασχόληση σε επιπλέον 6.000 ανέργους προσφέρει πρόγραμμα επιδότησης του ΟΑΕΔ προς τις επιχειρήσεις. Η σχετική υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης προβλέπει ότι άνεργοι ηλικίας 25 έως 66 ετών θα μπορούν να απασχοληθούν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Τα «ναι» τα «όχι» και οι... ακροβάτες"
Η εφημερίδα γράφει " τα δίνει όλα ο Σαμαράς για το μεγάλο «ντιλ» της προεδρικής εκλογής. Τα σενάρια φουντώνουν, το παρασκήνιο οργιάζει με στόχο να μαζευτούν οι 180".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Τροφές θεραπεία για την υγεία μας
Σύμφωνα με την εφημερίδα, τρώγοντας αυτές τις επτά τροφές που προτείνει, μπορούν να μας χαρίσουν χρόνια ζωής και να θεραπεύσουν ειδικές ασθένειες και παθήσεις. Από την καταπολέμηση της αϋπνίας μέχρι την εγκεφαλική υγεία μας υπάρχουν φτηνά τρόφιμα τα οποία θα μας βοηθήσουν να λύσουμε τα προβλήματα μας με φυσικό τρόπο, υποστηρίζει.

ESPRESSO: Εγγόνια τέρατα
Η εφημερίδα αναφέρεται στο έγκλημα της Ρόδου, όπου δυο παιδιά σκότωσαν τη γιαγιά τους για να πουλήσουν, για 150 ευρώ, την τηλεόρασή τους.

Kontranews: "Εκλογές για να βγει ισχυρή κυβέρνηση"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "η κρίσιμη πορεία των εθνικών μας θεμάτων και της οικονομίας καθώς και οι διαστάσεις που λαμβάνει η ανθρωπιστική κρίση με το ένα τρίτο των Ελλήνων να βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας, χωρίς να υπάρχει πουθενά το παραμικρό φως για βελτίωση της κατάστασης και για βελτίωση των συνθηκών της ζωής μας, επιβάλουν ριζοσπαστικές και τολμηρές αποφάσεις, οι οποίες μπορεί να ληφθούν μόνο από μια νέα ισχυρή κυβέρνηση που θα έχει και νωπή τη λαϊκή εντολή".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Η ενδιάμεση λύση"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η ενδιάμεση λύση, μιας μεταμνημονιακής, «μεταβατικής περιόδου», διάρκειας έξι - δώδεκα μηνών, με «ενισχυμένη» προληπτική πιστωτική γραμμή, πιο χαλαρή εποπτεία, δέσμευση της Ελλάδας σε περίπου δεκαπέντε μεταρρυθμίσεις, με ρόλο, αλλά πιο περιορισμένο, και του ΔΝΤ στο νέο σχήμα, και ισχύ από τις αρχές του 2015, βρίσκεται, σήμερα στο «τραπέζι» του Eurogroup".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Στο τραπέζι ο σχεδιασμός της μετά μνημόνιο εποχής"
Η εφημερίδα τονίζει "πιστωτική γραμμή για την κάλυψη των δανειακών αναγκών από το 2015, αλλά χωρίς μνημόνιο και ενισχυμένη εποπτεία περιλαμβάνει η ελληνική πρόταση για τη μετά μνημόνιο εποχή, που θα υποβάλει σήμερα στο Eurogroup ο υπ. Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης".