Την ώρα που οι Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έχουν στολιστεί για τα Χριστούγεννα κι οι ελληνικές πόλεις, όπως η Δράμα, από όπου οι φωτογραφίες, ολοκληρώνουν τον στολισμό τους, η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται να... ανοίξει τη συζήτηση για το θέμα.


Στο δημοτικό συμβούλιο της ερχόμενης Δευτέρας, θα ζητηθεί, όπως ανακοινώθηκε, η έγκριση του εορταστικού – χριστουγεννιάτικου προγράμματος με καλλιτεχνικές κατασκευές και αντίστοιχες εκδηλώσεις στην πλατεία Αριστοτέλους, από τις 20 Δεκεμβρίου 2014 έως τις 4 Ιανουαρίου 2015, η έγκριση του  κανονισμού λειτουργίας της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς που σκοπεύει να στήσει ο δήμος επί της πλατείας Αριστοτέλους, καθώς και η πραγματοποίηση χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού της πόλης μας.

Σε ξύλινα σπιτάκια στην Ονειρούπολη της Δράμας τα παιδιά θα ασχοληθούν με διάφορα παιχνίδια και θα κάνουν τις δικές τους κατασκευές


Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρα από το γνωστό Λούνα Παρκ που θα στήσει κι εφέτος ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο δήμος σκοπεύει να εμπλουτίσει την διοργάνωση με ένα πρωτότυπο δρώμενο, όπου θα στηθεί μια διαφορετική -από τις γνωστές- φάτνη, ενώ σκοπεύει να επιτρέψει σε μικροπωλητές και καταστηματάρχες να στήσουν πάγκους για να πουλούν είδη ζαχαροπλαστικής, ποτά και άλλα προϊόντα, στο τμήμα από την οδό Τσιμισκή ως το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου.

Έτοιμος ο εορταστικός διάκοσμος στο πάρκο της Δράμας


Στη Δράμα, πάντως, όλα δείχνουν έτοιμα για να ανοίξουν οι πύλες και της εφετινής Ονειρούπολης, όπου αναμένεται να την επισκεφθούν χιλιάδες επισκέπτες και από την υπόλοιπη Μακεδονία και Θράκη -όπως κάθε χρόνο.

'Ενα... παπούτσι - σπίτι, όπως στο γνωστό παραμύθι περιμένει τα παιδιά στη Δράμα


Στη Θεσσαλονίκη, παρόμοιο χριστουγεννιάτικο χωριό στήνεται, από την ΔΕΘ Helexpo στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Συνεδριακού Κέντρου. Τα ατού του εφετινού Ονειρόκοσμου, όπως έχουμε συνηθίσει να τον αποκαλούμε, είναι το Χριστουγεννιάτικο Χωριό Σοκολάτης, αλλά και η (για μεγαλύτερα παιδιά) έκθεση του CERN. Φυσικά δε θα λείψουν τα γνωστά καρουζέλ, τα παγοδρόμια κι άλλα παιχνίδια τύπου λούνα παρκ.