mpoutaris_deretzis_laikes_agores_20141110_01.JPG
Το παρεμπόριο είναι το βασικό πρόβλημα των εμπόρων και πωλητών λαϊκών αγορών, όπως αυτό υπογραμμίστηκε από τον ταμία του Σωματείου Παραγωγών, Επαγγελματιών, Μικροπωλητών

Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Η Ομόνοια», στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Όπως ανέφερε ο Άγγελος Δερετζής, ταμίας του Σωματείου, σε κάθε λαϊκή αγορά υπάρχει ακόμη μία που λειτουργεί παράνομα. «Ειδικά οι πωλητές βιομηχανικών προϊόντων ( ρούχα, υποδήματα κ.τ.λ.), έχουν πληγεί σε τέτοιο σημείο που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους», είπε ο κ. Δερετζής ώστε να περιγράψει το πρόβλημα.

Τα ζητήματα των λαϊκών αγορών, που λειτουργούν στα όρια του δήμου Θεσσαλονίκης, συζητήθηκαν στη συνάντηση μεταξύ του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος, Καθαριότητας Αθανάσιου Παππά και του ταμία του σωματείου Παραγωγών, Επαγγελματιών, Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» Άγγελου Δερετζή.

Πρόθεση και των δύο πλευρών είναι να γίνουν οι χαράξεις και η οριοθέτηση των λαϊκών αγορών. Με αυτό το μέτρο οι πωλητές θα γνωρίζουν, που θα τοποθετούν τους πάγκους τους, ενώ και οι καταναλωτές θα ξέρουν που αρχίζει και που τελειώνει η κάθε λαϊκή αγορά.

Εξετάστηκε η δυνατότητα να παρέχει ο δήμος Θεσσαλονίκης ρεύμα και νερό στις λαϊκές αγορές.

Σε καλό δρόμο είναι οι επεκτάσεις. Να σημειωθεί πως το καλοκαίρι ο κ. Δερετζής μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου, πραγματοποίησαν αυτοψίες. Εξετάστηκαν όλες οι λαϊκές αγορές, που λειτουργούν στο δήμο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις και ήδη υπάρχουν οι πρώτες συμφωνίες.

Πρόβλημα η καθαριότητα

Εξετάζεται η δημιουργία νέων λαϊκών αγορών. Αποτελεί πρόθεση του δήμου Θεσσαλονίκης οι καινούργιες να είναι μικρές και ευέλικτες.

Για τον τομέα της καθαριότητας οι πωλητές δεσμεύτηκαν να κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια. Το σωματείο «Ομόνοια», θα αναλάβει να μοιράσει σακούλες προκειμένου να συγκεντρώνει τα απορρίμματα του ο κάθε πωλητής. Αυτό θα διευκολύνει τις υπηρεσίες του δήμου στο να απομακρύνουν τα απορρίμματα. Επίσης σε ειδικά οχήματα θα συγκεντρώνονται τα φελιζόλ, κασόνια, χάρτινα κιβώτια στα οποία τοποθετούν τα προϊόντα τους οι ψαράδες. Στη συνέχεια αυτά θα μεταφέρονται προς ανακύκλωση.