Σε αποκλειστική συνέντευξη, που παραχώρησε στο salonicanews.com, ο Τοπικός Αντιδήμαρχος Νεάπολης, κ. Δημήτρης Ζιγκερίδης, αναφέρθηκε στο σχεδιασμό, που γίνεται για τις αθλητικές εγκαταστάσεις στο Δήμο Νεάπολης- Συκεών.>>>
Με αφορμή το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης στο γήπεδο με πλαστικό χλοοτάπητα, στο Στρεμπενιώτη, στην περιοχή της Νεάπολης, ο κ. Δημήτρης Ζιγκερίδης έδωσε μια αποκλειστική συνέντευξη στο site μας και μίλησε για τις προσπάθειες, που καταβλήθηκαν για να επιλυθεί το σοβαρό αυτό ζήτημα, καθώς και για τις εργασίες, που γίνονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου, για να γίνουν πλέον ψηλού επιπέδου και να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες.

- Όπως διαπιστώσαμε, ο φωτισμός επανήλθε πλήρως στο πλαστικό της Νεάπολης. Ήταν θέμα κάποιου διαδικαστικού ζητήματος;

Το ζήτημα ήταν καθαρά γραφειοκρατικό, αφού ο Δήμαρχος και αυτό είναι προς τιμήν του, ζητά να γίνεται διαγωνισμός, όταν απαιτείται ποσό άνω των 1.000 ευρώ. Έτσι εξασφαλίζεται διαφάνεια και κανείς δεν μπορεί να του προσάψει κακοδιαχείρηση. Παράλληλα είχαμε να αντιμετωπίσουμε την έλλειψη προσωπικου, αφού υπάρχει μόνο ένας ηλεκτρολόγος στο Δήμο και προφανώς δεν προλαβαίνει όλες τις εργασίες. Εδώ είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, που αντιμετωπίζουμε λόγω του μνημονίου, αφού δεν επιτρέπονται οι προσλήψεις προσωπικού, μέχρι το 2016. Έτσι με πολλές πιέσεις καταφέραμε να επαναφέρουμε το φωτισμό στο γήπεδο, που ήταν αίτημα πολλών ομάδων.

- Το γήπεδο "χτυπήθηκε" από συμμορίες, που κλέβουν χάλκινα καλώδια. Υπάρχει κάποιο σχέδιο για να αποτραπεί παρόμοια ενέργεια στο μέλλον;

Δυστυχώς στο θέμα αυτό υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα. Πλέον δεν υπάρχει η Δημοτική Αστυνομία, που στο παρελθόν με τις περιπολίες, που έκανε κάλυπτε σε ένα ποσοστό τη φύλαξη τέτοιων εγκαταστάσεων. Από την άλλη η Αστυνομία κάνει προσπάθειες, όμως οι περιπολίες, δεν επαρκούν. Επίσης δεν υπάρχει πρόβλεψη και δυνατότητα να αναλάβει τη φύλαξη κάποια εταιρεία security, αφού δεν υπάρχει σχετικό νομικό πλαίσιο.
Το πρόβλημα με τις συμμορίες, που κλέβουν χάλκινα καλώδια είναι πολύ σοβαρό,αφού θέτουν σε κίνδυνο και τις ζωές τους.

- Σχεδιάζεται η επέκταση του γηπέδου με πλαστικό χλοοτάπητα στη Νεάπολη, ώστε να διεξάγονται και αγώνες της ΕΠΣΜ;

Η επέκταση ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει μέσα στο Δεκέμβρη, ωστόσο γραφειοκρατικοί λόγοι καθυστερούν το έργο αυτό. Το καθεστώς από παλιά για το γήπεδο αυτό ήταν μπερδεμένο. 

-κ. Ζιγκερίδη, έχει ξεκινήσει η ανακατασκευή του γηπέδου της Νεάπολης (χόρτο);

Το έργο της ανακατασκευής είναι πολύ σημαντικό. Δίνεται η δυνατότητα συντήρησής του. Το γήπεδο για πολλά χρόνια ήταν ατελές (δεν υπήρχαν κερκίδες) και παρατημένο. Πλέον θα δημιουργηθεί σκεπαστή κερκίδα, που θα εξασφαλίζει τους θεατές, σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Παράλληλα θα δημιουργηθούν χώροι για γραφεία, σύγχρονο γυμναστήριο, καθώς και αναψυκτήριο, που θα μπορεί να αναπτύξει και τραπεζοκαθίσματα κοντά στις κερκίδες. Επίσης το ταρτάν θα αντικατασταθεί, αφού έχει ξηλωθεί σε αρκετά σημεία.

-Υπήρξε μια φήμη ότι θα μπει εισιτήριο για τη χρήση του γηπέδου από τους πολίτες.

Όχι... Ο χαρακτήρας του γηπέδου θα παραμείνει δημόσιος και θα μπορεί ο πληθυσμός της Νεάπολης και όμορων δήμων να αθλείται ΔΩΡΕΑΝ. Ωστόσο θα εξεταστεί η περίπτωση της συμβολικής συμμετοχής των ομάδων και ακαδημιών, που χρησιμοποιούν το γήπεδο. Να σημειωθεί πως οι ομάδες, που χρησιμοποιούν το κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης, καταβάλλουν χρηματικό τίμημα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (όπου και ανήκει). Έτσι για τη συντήρηση των δημοτικών εγκαταστάσεων ίσως μπει κάποιο χρηματικό τίμημα.

- Ο Δήμος αποκτά σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις. Τι αντίκτυπο θα έχει για την περιοχή;

Ο δήμος Νεάπολης- Συκεών πλέον αποκτά σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, που θα ικανοποιούν πλήρως τις ανάγκες των αθλουμένων. Ειδικά για το γήπεδο Στρεμπενιώτη, θα γίνουν σημαντικές βελτιώσεις. Μαζεύτηκαν πέτρες και σκουπίδια, ενώ θα ανακατασκευαστεί και ο τάπητας στα γηπεδάκια 5 επί 5 και 7 επί 7. Παράλληλα μετά την ανακατασκευή, θα μπορούν να φιλοξενηθούν και άλλες ομάδες στίβου, για να προπονηθούν, ενώ εξετάζεται να μπει και ένα χρονοδιάγραμμα χρήσης του γηπέδου από το κοινό, ώστε οι σύλλογοι να μπορούν να προπονηθούν απρόσκοπτα.

- Ποια άλλα αθλητικά έργα υλοποιούνται την περίοδο αυτή;

Αυτή την περίοδο εκκρεμεί η παράδοση του Γηπέδου του Κεραυνού, στη στροφή του Επταπυργίου, στον Περιφερειακό. Μένει μόνο η τοποθέτηση του ταρτάν γύρω από τον αγωνιστικό χώρο. Παράλληλα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο Δελασάλ, που έγινε πλαστικό και παραδόθηκε προς χρήση. Υπάρχει ο σχεδιασμός στο παλιό γήπεδο των Συκεών να τοποθετηθεί πλαστικός χλοοτάπητας και να δημιουργηθούν βοηθητικοί χώροι και να συντηρηθούν οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις. Το έργο αυτό είναι προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ. Μαζί με το γήπεδο Στρεμπενιώτη, προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ, είναι τα πιο σημαντικά και θα δώσουν πνοή στο Δήμο.
Παράλληλα υπάρχει και μια σκέψη για να συντηρηθεί το γήπεδο της Δόξας Ρετζικίου, που μετά την ασφαλτόστρωση του δρόμου, που οδηγεί στο γήπεδο, πρέπει να εξασφαλιστούν οι εγκαταστάσεις από κλοπές χάλκινων καλωδίων.

-Σε τι επίπεδο θα βρίσκεται ο δήμος μετά από αυτές τις παρεμβάσεις;

Ο Δήμος Νεάπολης Συκεών θα είναι ειδικά του χρόνου σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ήδη μέχρι τώρα έχουν γίνει αρκετά. Και το πιο σημαντικό είναι ότι όλα αυτά ολοκληρώνονται με κεφάλαια του Δήμου, χωρίς να ζητείται η χρηματοδότηση της πολιτείας, ή άλλων ευρωπαϊκών κεφαλαίων.