Η ομάδα «Μένουμε Θεσσαλονίκη» διοργανώνει την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Νοεμβρίου διήμερο συζητήσεων στον εναλλακτικό πολυχώρο της ομάδας(Βαλαωρίτου 1 & Δωδεκανήσου γωνία), με θέμα: "Τα καλύτερα γκαρσόνια της Ευρώπης; Όχι ευχαριστώ"!


Την πρώτη ημέρα (Παρασκευή στις 7:30μ.μ.), θα κουβεντιάσουμε για τη Δημογραφική κατάρρευση στην εποχή του μνημονίου. Με στοιχεία που αναδεικνύουν τα μεγέθη δημογραφικής συρρίκνωσης της Ελλάδας και τα αδιέξοδα που προκαλεί η γενικευμένη νεανική οικονομική μετανάστευση.

Τη δεύτερη μέρα, (Σάββατο στις 7:30μ.μ.) θα μιλήσουμε εκτενώς για τα αδιέξοδα που βιώνει η ελληνική νεολαία στην Αποικία Χρέους. Το χαρακτήρα του νέου Λυκείου και τις τράπεζες θεμάτων, τη φυσιογνωμία του Πανεπιστημίου της Χρεοκοπίας, τη νεανική ανεργία και τα γνωρίσματα των επιταγών ολιγόμηνης εργασιακής απασχόλησης. Για να δούμε από κοινού, εκείνους του τρόπους, με τους οποίους οι νεανικές αντιστάσεις θα συμβάλουν καθοριστικά στην απελευθέρωσή μας.

Το βράδυ του Σαββάτου στις 11μ.μ. σας περιμένουμε όλες κι όλους στο Ρεμπέτικο γλέντι μας με τους «Για. Για. Κω.» Ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια, άφθονο ελληνικό κρασί και ιδιαίτερη ποικιλία από ντόπιους μεζέδες.

Στα πλαίσια του διημέρου θα υπάρχουν δύο καλάθια κοινωνικής αλληλεγγύης. Το ένα αφορά τη συλλογή (ξηρών) τροφίμων για το Κομπάνι και το δεύτερο αφορά τη συλλογή φαρμάκων που θα δοθούν στο Κοινωνικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης.