Ένα εκατομμύριο Έλληνες πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη, ενώ σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία στο 25% των ελληνικών νοικοκυριών υπάρχει ένα πάσχον άτομο!


Αυτό ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη, που έχει καθιερωθεί, από το 1991, η 14η Νοεμβρίου.

Στοιχεία από Υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα αποδεικνύουν τη συνεχιζόμενη δραματική αύξηση του αριθμού ατόμων που εμφανίζουν σακχαρώδη διαβήτη, πάθηση, η οποία έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των πασχόντων και συνακόλουθα στην κοινωνία και την οικονομία.

Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία, απέναντι στην αλματώδη αύξηση των πασχόντων, η οποία έχει ήδη ξεπεράσει κάθε πιθανή πρόβλεψη, οι υπηρεσίες για την υγεία, την πρόληψη, την κοινωνική φροντίδα ηλικιωμένων και την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων δεν επαρκούν ούτε για τη στοιχειώδη κάλυψη των πιο βασικών αναγκών και, σε ανακοίνωσή της, υποστηρίζει ότι "οι πολίτες έχουν αφεθεί στην τύχη τους".