Για χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες στα σχολεία, παρά τους δυο μήνες λειτουργίας, κάνει λόγο η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, σε ερώτησή της στη Βουλή προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.


Υποστηρίζει ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο πληθυσμός των εκπαιδευτικών έχει μειωθεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση κατά είκοσι περίπου χιλιάδες και στην Πρωτοβάθμια κατά δέκα χιλιάδες. Προσθέτει πως οι διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας στην αρχή της σχολικής χρονιάς για εύρυθμη λειτουργία των σχολείων για μια ακόμη φορά διαψεύδονται, καθώς, ενώ πλησιάζουν Χριστούγεννα, ακόμα υπάρχουν ελλείψεις περίπου 5.000 εκπαιδευτικών.

Η κ. Μανωλάκου υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση μιλά για «αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ωρών» και παραπέμπει στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που θα προκηρυχτεί μέσα στο 2015. Επισημαίνει ότι οι διευθύνσεις εκπαίδευσης καλύπτουν έντεχνα το πρόβλημα είτε με συμπτύξεις τμημάτων, είτε με καταργήσεις ολοήμερων τμημάτων ή ακόμα και φορτώνοντας επιπλέον απλήρωτες διδακτικές ώρες στις πλάτες εκπαιδευτικών.

Η κ. Μανωλάκου ρωτά τι μέτρα θα πάρει ώστε να μην χαθούν άλλες διδακτικές ώρες σε βάρος των μαθητών, καθώς και τι θα γίνει για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων;