Να κατασκευαστούν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, να αποκατασταθούν οι ζημιές στις υποδομές και να αποζημιωθούν οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης.



Αυτά τόνισε κατά τη διάρκεια συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή για τις πλημμύρες που προκλήθηκαν στη Χαλκιδική.

Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ είχε εκφράσει τις ανησυχίες του για εκτεταμένες πλημμύρες στην περιοχή και με παλαιότερες Ερωτήσεις, αλλά δεν έγινε κανένα ουσιαστικό μέτρο αντιπλημμυρικής προστασίας.

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υποστήριξε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη έργα και μελέτες για να κατασκευαστούν φράγματα στην περιοχή.



Ανταπαντώντας, ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι από την απάντηση του υπουργού προκύπτει ότι θα καθυστερήσουν τα έργα και το Σαββατοκύριακο έρχονται νέες βροχοπτώσεις. «Μη γίνουμε μάντεις κακών, αλλά έπρεπε αυτά τα μέτρα να είχαν παρθεί προ πολλού», είπε.

Επίσης ανέφερε ότι η καταγραφή των ζημιών από τους δήμους και την Περιφέρεια καθυστερεί εξαιτίας της υποστελέχωσης των αρμόδιων περιοχών.