Αν και κλείνουν δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης δείχνουν περίπου 90 κενές θέσεις καθηγητών.

Αυτό υπογραμμίζουν, σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Παιδείας, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου. Τονίζουν ότι, τα κενά αυτά συνεπάγονται ότι χάνονται σχεδόν 1.800 ώρες διδασκαλίας κάθε εβδομάδα. 

Τα κενά εντοπίζονται στις ειδικότητες της αγγλικής γλώσσας, της οικιακής οικονομίας, των καλλιτεχνικών, της μουσικής, των οικονομικών, της πληροφορικής και της θεολογίας.

Αντίστοιχα κενά σημειώνονται και από τη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, με κενά σε 33 καθηγητές, που αντιστοιχούν σε περίπου 640 χαμένες ώρες διδασκαλίας κάθε εβδομάδα. Τα κενά σε εκπαιδευτικούς εντοπίζονται στις ειδικότητες φιλόλογοι μαθηματικοί, φυσικοί, χημικοί, βιολόγοι, μηχανολόγοι, ηλεκτρολόγοι, ηλεκτρονικοί-μηχανικοί, γεωλόγοι, μουσικοί, μηχανολόγοι και ηλεκτρονικοί, καθώς και τεχνολόγοι τροφίμων και διατροφής. 

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν πώς θα καλυφθούν τα κενά και τι θα γίνει με τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων εκπαιδευτικών.