Μόλις 15 λεπτά άντεξε στο ΣΕΦ ο ΠΑΟΚ, που παραδόθηκε αμαχητί στον Ολυμπιακό, γνωρίζοντας την ήττα με 80-55 για την 7η αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

 

Το νικηφόρο σερί του Δικεφάλου έσπασε στο… μεσημεριανό ντέρμπι της Α1, το οποίο είχε τον χαρακτήρα του ντέρμπι μόνο στα πρώτα λεπτά.Ο Ολυμπιακός έχοντας σε εξαιρετική μέρα τους Σπανούλη και Μάντζαρη κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το υπέρ του 40-31, σκορ που δεν προμήνυε με τίποτα το τι θα επακολουθούσε στη συνέχεια.

Μένοντας για περισσότερα από 4 λεπτά άποντος στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ, οι γηπεδούχοι βρήκαν την ευκαιρία και εκτόξευσαν την διαφορά μέχρι και το +24.

Η τέταρτη και τελευταία περίοδος ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα με την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου να γνωρίζει την ήττα για πρώτη φορά φέτος.

“Για εμάς το τρίτο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό. Από την πλευρά μας κάναμε κακές επιθέσεις, ενώ ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύθηκε τη μεγάλη εμπειρία που έχει, πέτυχε μεγάλα σουτ και πήρε τη διαφορά”, τόνισε ο Σούλης Μαρκόπουλος και πρόσθεσε: “Από την αρχή ο Ολυμπιακός έπαιξε καλή άμυνα. Εμείς δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και αυτό μας στοίχισε”.

Δεκάλεπτα: 18-13, 40-31, 66-42, 80-55.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 7, Χάντερ 10 (5 ριμπ.), Ντάνστον 3, Σπανούλης 15 (5 ασίστ), Ντάρντεν 11 (8 ριμπ.), Σλούκας 5, Λαφαγέτ 8, Μουράτος, Χριστοδούλου, Αγραβάνης 11, Μάντζαρης 10 (5 ριμπ.), Καββαδάς.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 6, Λιάπης 2, Χαραλαμπίδης 12, Κάρτερ 10 (7 ριμπ.), Κακαρούδης 4, Τσόχλας 5, Δέδας 5, Μαργαρίτης 2, Κώττας, Όντουμ 1, Βον 2, Σαλούστρος 6.

Διαιτητές: Πηλοΐδης, Δεσλής, Παντελίδης.