Η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία, σε συνεργασία με την πρυτανεία του ΑΠΘ διοργανώνουν εκδήλωση για τη βράβευση της διδακτορικής διατριβής του Αλέξανδρου Σταθακόπουλου που εκπονήθηκε, το 2011, στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014 και ώρες 12.00 με 14.00, στην αίθουσα τελετών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο αναπληρωτής πρύτανης Ακαδημαϊκών και Φοιτητικών Θεμάτων του ΑΠΘ, καθηγητής Ιωάννης Τζιφόπουλος.

Η διδακτορική διατριβή, με θέμα: «Μοντέλο διαχείρισης των αποβλήτων από εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις: Πεδίο εφαρμογής η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης» εντάσσεται στο πλαίσιο των περιβαλλοντικά ορθών πρακτικών διαχείρισης των Απορριμμάτων από Εκσκαφές, Κατασκευές και Κατεδαφίσεις (Α.Ε.Κ.Κ.) και σκοπεύει στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την περιγραφή ενός μοντέλου διαχείρισής τους, καθώς και στην ανάλυση των συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισής τους.

Η διατριβή συνδέει την επιστημονική έρευνα με την κοινωνία και την οικονομία προτείνοντας ένα μοντέλο για τη διαχείριση των Α.Ε.Κ.Κ., απαντώντας στα ερωτήματα για τη διαχείριση και τον έλεγχο των αποβλήτων αυτών και προτείνοντας κανόνες για τη διαχείριση τους σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.