papoulias_02.jpg

Συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι εκδηλώσεις για την 41η επέτειο του Πολυτεχνείου, στη σκιά των κινητοποιήσεων στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης.

 

Οι πύλες του Πολυτεχνείου είναι ανοιχτές από χθες και αύριο θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις με την καθιερωμένη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία.

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί 7.000 αστυνομικοί στην Αθήνα κι άλλοι 2000 στη Θεσσαλονίκη. Και στις δύο πόλεις εντείνονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς «να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων και της διαδρομής της πορείας, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων».

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι μία από τις στιγμές της ελληνικής ιστορίας που αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία στην πορεία του χρόνου. Γιατί όλο και περισσότερο χρειαζόμαστε παραδείγματα που δείχνουν ότι η κοινωνική απελευθέρωση κατακτιέται με αγώνες, ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο ισχυρό από το πάθος για ελευθερία και δημοκρατία, ότι η καθεστωτική βία και ο αυταρχισμός χρειάζονται αθητικότητα και ανοχή για να επιβληθούν», τονίζει σε μήνυμα του για την 41η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Στη σημασία διαφύλαξης της ιστορικής μνήμης γύρω από το Πολυτεχνείο αναφέρονται στα μηνύματα τους τα πολιτικά κόμματα.