Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά, μετά την επιτυχία που σημείωσε, το έργο του Άρθουρ Μίλερ «Tο τίμημα», σε σκηνοθεσία Άσπας Καλλιάνη, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη», από την Tετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014.

Στο έργο, που ανέβηκε την προηγούμενη θεατρική σεζόν από το ΚΘΒΕ, το μόνο άδειο κάθισμα που υπήρξε από την πρώτη μέχρι και την τελευταία παράσταση ήταν επάνω στην σκηνή η πολυθρόνα του πατέρα. Το ΚΘΒΕ μεταφέρει φέτος «Το Τίμημα» στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» για μερικές ακόμα παραστάσεις, ως ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που αγκάλιασε και συμμετείχε με τον δικό του τρόπο στην κορύφωση της κάθε παράστασης. Στη συνέχεια, θα ταξιδέψει στην Αθήνα και σε αρκετές πόλεις εκτός Ελλάδας.

Λίγα λόγια για το έργο

Το αριστουργηματικό έργο του Άρθουρ Μίλερ μοιάζει να γράφτηκε για τις αποφάσεις που καλούμαστε να πάρουμε σήμερα, στην Ελλάδα του σήμερα. Τι κάνεις όταν όλα γύρω σου καταρρέουν; Διαγράφεις τα όνειρά σου και απλώς επιβιώνεις; Ή κυνηγάς τα όνειρα αγνοώντας τις ανάγκες της οικογένειάς σου; Το «Τίμημα» στέκεται με επιδεξιότητα ανάμεσα στις δύο αποφάσεις που έρχονται να καθορίσουν την πορεία μιας ζωής. Στέκεται με επιδεξιότητα πάνω στη γραμμή που πρέπει ο καθένας μας κάποια στιγμή να τραβήξει ανάμεσα σε αυτά που χρωστάει στην οικογένειά του και σε όσα χρωστάει στον εαυτό του. Η παράσταση παιδεύει, διακωμωδεί, τιμωρεί, συγχωρεί, γαργαλάει τις συνειδήσεις των ηρώων και του κοινού με μία αφοπλιστική ψυχανάλυση που λαμβάνει χώρα 30 χρόνια μετά τη μοιραία απόφαση. «Αν κοιτάξεις το παρελθόν με γενναιότητα μπορεί και να ελευθερωθείς». Οι ήρωες και το κοινό οπλίζονται για δύο ώρες με αυτή τη γενναιότητα, σε μία παράσταση που μας φέρνει αντιμέτωπους με το τίμημα της κάθε μας απόφασης αλλά και πιο κοντά σε όσα έχουμε ουσιαστικά ανάγκη.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Ειρήνη Αδαμίδου

Σκηνοθεσία: Άσπα Καλλιάνη

Σκηνικά-κοστούμια: Γιώργος Γεωργίου

Μουσική: Γιώργος Μελισσινός

Φωτισμοί: Γιώργος Φρέντζος

Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Αναστασίου

Οργάνωση παραγωγής: Χριστίνα Ζαχαροπούλου

Διανομή με αλφαβητική σειρά: Σταύρος Ζαλμάς (Ουώλτερ Φραντζ), Στέλλα Καζάζη (Έστερ), Αλέξανδρος Μούκανος (Βίκτωρ Φραντζ), Χρήστος Σιμαρδάνης (Γκρέγκορυ Σόλομον).

ΕΝΑΡΞΗ: ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο 9.00 μ.μ

Κυριακή 7.15 μ.μ.

Τιμές Εισιτηρίων

Κανονικό εισιτήριο: 15€

Δάσκαλοι – Καθηγητές: 12€

Εκπτωτικό εισιτήριο (Φοιτητές, Άτομα άνω των 65): 10€

Ομαδικό εισιτήριο : 10€

Εισιτήριο Ανέργων: 10€

Προπώληση εισιτηρίων: Ταμεία Βασιλικού Θεάτρου & Δημοτικού Θεάτρου Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη»